CRNA HRONIKA

Livno: Pokušaj otmice osmogodišnjeg djeteta

U ulici Gabrijela Jurkića

Ale Kamber

25.10.2016

Pripadnici policije u Livnu prekjučer su u 13.10 sati zaprimili dojavu da su nepoznate osobe u ulici Gabrijela Jurkića u tom gradu, na parking postoru ispred Zelene tržnice, pokušale oteti maloljetno dijete, na način da je jedna od osoba u jednom momentu izašla iz parkiranog motornog vozila nepoznate marke, te uhvatila dijete za ruku i pokušala ga uvući unutra, ali se dijete uspjelo istrgnuti i pobjeći.

Policija je po dojavi izašla na lice mjesta i obavila uviđaj, ali navodno nije bilo adekvatnih svjedoka koji bi i potvrdili da se radilo o otmici, premda su roditelji osmogodišnjeg djeteta, prema našim saznanjima, dali izjave u policiji vezano za ovaj slučaj.

glasnogovornik-mup-a-k-10-ivica-vrdoljak

Glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak

Također, saznajemo da se radi o ozbiljnoj i uglednijoj porodici iz koje je dijete, ali zbog istrage u javnost se ne izlazi s imenima roditelja ni djeteta.

Vezano za ovaj slučaj, glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak je kazao da je policija dobila uputstva za pojačan nadzor prostora gdje se češće kreću djeca, odnosno u blizini škola, vrtića, igrališta i sl.

Kako je saopćio MUP Kantona 10, daljnji operativni rad je u toku.