VIJESTI

Višegrad: Policija za 40 minuta pronašla osobe koje su pucale kroz povratničko naselje

Novi incident u Kosovom Polju

Al. B.

25.10.2016

Novi incident zabilježen je u ponedjeljak naveče u višegradskom povratničkom naselju Kosovo Polje, kada je iz vozila u pokretu ispaljeno nekoliko hitaca. Uznemireni povratnici prijavili su da se pucalo iz vozila Golf u pokretu, te da je kroz prozor bila istaknuta crna zastava sa mrtvačkom glavom.

– Kosovo polje je u neposrednoj blizini grada i u okolini živi nekoliko porodica koje stvaraju probleme povratnicima, ali i generalno bezbjednosti na području Opštine Višegrad. Ovo nije prvi, a vjerovatno neće biti ni posljednji put. Obavijestili smo policiju u Višegradu i oni su za 40-tak minuta identifikovali osobe koje su pucale i mahale zastavom kroz povratničko naselje. Nadam se da će policija, nakon identifikacije, pokrenuti i postupak protiv tih osoba – kazao nam je predsjednik Medžlisa IZ i odbornik u SO Višegrad, Bilal Memišević.

On dodaje da ovakvim incidentima doprinosi i konstantno napeta politička situacija u BiH, te da se slični događaji mogu prevenirati tako da sve institucije rade svoj posao. – Oni koji počine ovakva djela moraju biti kažnjeni. Učinićemo sve da se ovakve stvari ne dešavaju ili da se svedu na minimum – ističe Memišević.