GLOBUS

Poginule četiri osobe u najvećem zabavnom parku u Australiji

Splav se prevrnuo u vožnji na brzacima

Fena

25.10.2016

Četiri osobe su poginule u utorak u nesreći koja se dogodila u zabavnom parku Dreamworld na australijskom Gold Coastu, turističkoj regiji na istoku zemlje, saopćila je policija.

Svjedoci su ispričali da se očigledno splav prevrnuo u vožnji na brzacima "Thunder River Rapids", koja koristi kružne splavove sa šest mjesta. Na stranicama parka navodi se kako se na toj atrakciji brzacima putuje brzinom koja doseže 45 km/h.

"Dreamworld radi velikom brzinom da bi ustanovio okolnosti incidenta i radi zajedno s vlastima i policijom na ovom slučaju", saopćio je park.

Lia Capes, koja je trebalo da se ukrca na jedan splav ispričala je za Australian Broadcasting Corporatin da se očigledno jedan splav prevrnuo.

 "Vidjeli smo jednu malu djevojčicu, njenu sestru i majku. Jedan čovjek mi je rekao da se splav, čamac, ispred njega prevrnuo i da su svi ljudi vrištali ", ispričala je ona.

Jedan drugi svjedok je rekao za Gold Coast Bilten: Moja sestra i nećakinja su bile na atrakciji, one su istraumatizirane, jedna žena (...) je polomljena", naveo je Le Point.

Dreamworld je najveći zabavni park u Australiji, a ima preko 50 atrakcija i vožnji.