CRNA HRONIKA

Ispovijest oca ubijenog Adnana: Sadin Bahuna je dugovao novac mom sinu koji ga je snabdijevao travom

Munib Munja Ćurevac otvorio dušu za naš list

A. KAPO

24.10.2016

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Munib Munja Ćurevac, otac ubijenog Adnana (27) i Vildana Ćurevca, koji je u pritvoru zbog razbojništva. Ovaj bivši policajac otvoreno je govorio o svojim sinovima, čija imena su često spominjana na stranicama crne hronike.

sadin-bahuna-privodjenje

Sadin Bahuna: Podignuta optužnica

Prišao sleđa

- Da se razumijemo, moj sin nije bio cvjećka, ali nije bio ni onakav kakvim su ga predstavili u medijima. Ne krivim novinare ni vašu kuću, jer ste pogrešne informacije dobivali iz policije, tužilaštva i suda – ovim riječima je počeo ispovijest za „Dnevni avaz“ Munib Munja Ćurevac.

Njegovog starijeg sina Adnana Ćurevca je zajedno s Edinom Hrnjićem zvanim Hole (26) 9. jula u 1.15 sati u sarajevskoj ulici Hadži Sulejmanova iz automatske puške ubio Sadin Bahuna (25), protiv kojeg je, u međuvremenu, podignuta optužnica.

Prema Munibovim riječima, prvi put je odlučio istupiti u medijima kako bi skinuo ljagu sa svog ubijenog sina Adnana, ali i s drugog sina Vildana, koji je trenutno u pritvoru u KPZ-u Sarajevo te kako bi ponudio svoju stranu priče. Za razliku od Vedada Ahmethodžića, jedinog preživjelog svjedoka dvostrukog ubistva koji je ranije za naš list tvrdio da ne zna motiv zločina, Munib je rekao da zna o čemu se radi.

- Prema mojim saznanjima, Bahuna je dugovao novac mom sinu, koji ga je snabdijevao travom (marihuana, op. a.). Ne znam o kojoj cifri je riječ, ali znam da mu je prije ubistva dolazio u dva navrata da traži novac. Kritične noći, u 1.15 sati, ponovo je došao, ali Bahuna nije otvarao vrata. Zbog toga je, najvjerovatnije, odlučio sjesti u njegov Golf kako bi ga primorao da plati. Bahuna je za to vrijeme izašao kroz prozor, otišao iza kuće, iz cekera izvadio pušku te im prišao sleđa. Vedada (Vedad Ahmethodžić) je odgurnuo pa je sasuo rafal. To je sve što ja znam – kaže Munib.

curevac-licna-karta

Tvrdi da su policajci nožem presjekli Adnanovu ličnu kartu

Munib tvrdi da je njegov Adnan bio „dežurna žrtva“ za policiju i tužilaštvo.

- Jedne prilike je priveden zbog male džepne čakije, čija je oštrica četiri ili šest centimetara. Priveli su ga u policiju. Policajac je istim nožem presjekao njegovu ličnu kartu pa mu rekao da je slobodan. Svi su pisali da je on pustio krvoločnog psa – pit bula na policajce koji su došli da ga vode na suđenje. Istog psa, koji je težak svega 15 kilograma, on je spasio. I nije pit bul. Kada su došli policajci na uviđaj, nisu mogli vjerovati, jer su vidjeli o kojem psu je riječ – priča Munib.

Napravio probleme

Adnan je hapšen s još nekoliko osoba zbog sumnje da su počinili više pljački na području Sarajeva. 

- Jedanaest mjeseci je proveo u pritvoru. Na kraju smo dokazali da nije imao veze s tim i država treba da mu plati 50.000 KM za nepravdu. Još se sjećam njegove rečenice: „Munja, meni te pare ne trebaju, uzmi sebi i mami, dovoljno sam vam napravio problema“. Sada ni meni te pare ne trebaju, jer nema mog Adnana – kroz suze nam je rekao Munib.

vildan-curevac-22

Vildan Ćurevac: Tereti se za razbojništvo

Nije bio bratu na dženazi

Munib Ćurevac ogorčen je i zbog činjenice da njegov sin Vildan nije mogao doći na dženazu bratu Adnanu.

- Mi smo na vrijeme preko advokata tražili od suda da ga puste na dženazu. Iako je sud donio odluku da može ići, Sudska policija se oglušila na njegovu odluku. Pa, nije Vildanu umro ker pa da ga ne puste – rekao je Munib.

Tuča u ćeliji

Njegovog drugog sina Vildana prije nekoliko dana u Pritvorskoj jedinici KPZ-a Sarajevo pretukao je Emir Dedić.

- Bio sam mu u utorak u posjeti. Kazao mi je da se u papučama okliznuo i rukom udario o lavabo. Ako je bilo drugačije, onda mu je taj Dedić sigurno nešto rekao za rahmetli Adnana pa je poludio – kaže Munib Ćurevac.

adnan-curevac

Adnan usmrćen s više hitaca

Vildan nije slušao mene

Vildan Ćurevac je nedavno optužen zajedno s braćom Đorđom i Aleksandrom Lazarevskim da su opljačkali A. H. (identitet poznat redakciji).

- Moj Adnan je ranije pretukao brata oštećenog. Osim toga, on mu je dugovao 500 KM, pa je odlučio da mu se na taj način osveti. Adnan je dao izjavu i pušten je. Vildan, moja nesreća, nije mene poslušao, bivšeg policajca, jer znam kako to „hoda“, već ono đubre od njegovog jarana, pa nije otišao u PU Stari Grad. On je meni rekao da nije dirao mladića, ali šta mu sada to vrijedi – kaže Munib.