CRNA HRONIKA

Sarajevo: Policija počela pljenidbu automobila višestrukih povratnika u krivična djela

Oduzeta dva vozila

N. K.

24.10.2016

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo počeli su pljenidbu automobila višestrukih povratnika u izvršenje krivičnih djela.

Policajci su u petak u 20.05 sati u mjestu Blažuj iz saobraćaja isključili vozača H.H. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja Opel Astrom, vlasništvo A.K. iz Sarajeva, pod dejstvom opojnih droga ili lijekova na kojima je naznačeno da ne smiju da se upotrebljavaju prije i za vrijeme vožnje, dok vozilo kojim je upravljao nije imalo propisane uređaje i opremu.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja kao što su upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, prolazak kroz raskrsnicu motornim vozilo kada je na semaforu uključeno crveno svjetlo za vozila i slično, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  6.780 KM.

U subotu u 4.30 sati policajci su u ulici Zmaja od Bosne iz saobraćaja isključili H.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja Jettom, vlasništvo K.M. iz Sarajeva, prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  7.640 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H.H. i H.E. su privremeno oduzeta navedena motorno vozila. Ista su do okončanja prekršajnog postupka deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, saopćene je iz ove institucije.