BIH

Profesor Reuf Karabeg i primarijus Amela Karabeg dostojno predstavljali BiH

U Sankt Petersburgu završena dva kongresa estetske i kozmetske hirurgije

A. S.

24.10.2016

U ruskom Sankt Petersburgu se jučer završio „Napredni kongres esteske hirurgije i kongres kozmetske hirurgije“, kojima su iz Bosne i Hercegovine, kao jedini predstavnici, prisustvovali primarijus dr. Amela Karabeg i profesor dr. Reuf Karabeg.

Oni su bili u prilici vidjeti operativne zahvate uživo u operacionoj sali, ali i video prezentacije najkomplikovanijih slučajeva i njihova rješenja.

karabeg-rusija-1

U Sankt Petersburgu bili prisutni svi vodeći svjetski stručnjaci 

Operacije su bile iz svih oblasti plastične i estetske hirurgije glave i lica, grudi, tijela, liposukcije, te sve vrste kozmetskih (fileri, botoksi, laseri, dermoabrazije, pilinzi...) i hirurških zahvata.

Amela i Reuf Karabeg predstavili su Bosnu i Hercegovinu na dostojan način te ponovno sreli i upoznali najveća svjetska imena iz estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Njih dvoje će sa zadovoljsvom svoja saznanja prenijeti kolegama iz BiH na mini-simpozijumu i sastanku Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH čiji je predsjednik prof. Reuf Karabeg, a koji će se održati u novembru 2016. godine.

karabeg-rusija-2

Profesor Karabeg u društvu Osvaldo Saldanhe iz Brazila

Prenošenje znanja je ključ za dobrobit  i zadovoljstvo pacijenata iz naše države i okruženja.

Inače, pored Amele i Reufa Karabeg u Sankt Petersburgu su bili prisutni svi vodeći svjetski stručnjaci iz plastične i estetske hirurgije kao što su: Robert Cohen, Daniel Delvecchio i Constantino Mendieta (Sjedinjene Američke Države), Osvaldo Saldanha (Brazil), Michael Scheflan (Izrael-USA), Timo Bartels (Njemačka), Vitaly Zholtikov (Rusija, predsjednik kongresa), Per Heden (Švedska), William Adams (USA), Frank Lista (Kanada), Alejandro Mendez (Argentina), Moustapha Hamdi (Belgija)....