VIJESTI

Ferguson: Uskoro moćni zvuk "Jaguara" i na ulicama Sarajeva

Britanski amabasador učestvovao na test vožnji

N. M.

24.10.2016

Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson učestvovao je na prvoj zvaničnoj test vožnji Jaguara povodom dolaska firme "Jaguar Land Rover" na tržište Bosne i Hercegovine.

On je kazao da mu je velika čast što možu da najavi dolazak jednog od najpopularnijih britanskih brendova u BiH. 

ferguson-3

- Osnovan prije više od 90 godina Jaguar je imao ulogu u filmovima, kao što je "Italijanski posao". On ima ponosno nasljeđe proizvodnje najelegantnijih sportskih automobila na svijetu kao i mnogobrojne uspjehe u velikim trkama automobila. A sada po prvi put može se čuti ovdje u Sarajevu. Želim čestitati Muhamedu Ganiću i AC Betaniji što su postali prvi zvanični uvoznici i distributeri Jaguara u BiH i radujem se otvaranju novog salona u januaru, a kakvo je nevjerovatno iskustvo bilo voziti ovaj Jaguar? To je najjače auto koje sam vozio. Ujedinjeno kraljevstvo ostaje jedno od najvažnijih i najnaprednijih proizvođača auta i mi ulažemo u istraživanje i u razvoj automobila više nego bilo koja evropska zemlja kazao je Ferguson.

Kako je kazao Jaguar naglašava ono najbolje u britanskoj inovaciji, radu i kvalitetu od stajlinga i dizajna do osjećaja i rike motora. Svaki dio je jedinstveno britanski. 

- Za mene lično ovo ulaganje je važan glas povjerenju BiH a britanski ambasador će nastaviti da radi sve što je moguće da podrži reforme kako bi se osigurala sjajna ekonomska budućnost za BiH, nadam se da će Jaguar imati uzbudljivu budućnost u BiH - kazao je Ferguson. 

Genralni menadžer autokompanije AC Betanija Muhamed Ganić je istakao da je ova kompanija dobila pravo na ekskluzivno zastupanje ovih brendova na području BiH te da će se napraviti jedan od najsavremenijih autosalona u regiji, koji će se graditi po najvećim i jako strogim standardima Jaguara i Landrovera.

- Želim da kroz saradnju britanske ambasade i naše kompanije našim kupcima pružimo priliku da iskuse jedinstvenost brendova Jaguar i Landrover - kazao je on.