CRNA HRONIKA

Sekulović ispitan u Tužiteljstvu BiH, upućen prijedlog za pritvor

Osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji

E. Ma.

24.10.2016

Branko Sekulović koji je preksinoć uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanski Brod i koji je bio u bjekstvu devet godina zbog trostrukog ubistva u Srbiji, ispitan je u Tužiteljstvu BiH,a tužiteljica iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputila je prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog.

Kako se navodi, u okviru akcije kodnog naziva "Kruna“, prikupljena su saznanja da se osumnjičeni koristi krivotvorenom ispravom sa ukradenim identitetom državljanina BiH.

Ovaj državljanin Srbije otkriven je od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH, prilikom pokušaja ulaska u BiH, a koristio se krivotvorenim identitetom na ime Mario Trivan koji je rođen 1968. godine u Hamburgu, prijavljen u Gradišci.

Sekulović se tereti  za kaznena djela organiziranog kriminala u vezi sa kaznenim djelima nedopuštene trgovine, krivotvorenja isprave i krivotvorenje ili uništavanje službene isprave.

branislav-sekulovic

Sekulović: Koristio se krivotvorenom putnom ispravom

On je osumnjičen u okviru akcije kodnog naziva "Kruna“, koju Tužiteljstvo BiH provodi zajedno sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, u okviru koje se vrši procesuiranje organizirane kriminalne skupine, koja je omogućavala krađu identiteta stvarnih građana BiH, koji uglavnom ne borave u našoj zemlji, te izradu osobnih dokumenata sa tim podacima kojima su se koristili počinitelji organiziranog kriminala iz BiH i zemalja regije.

Prema dostupnim podacima, za ovim osumnjičenim traga pravosuđe Srbije, zbog višestrukih kaznenih djela, uključujući i ubistva.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, priktivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te mogao počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora je upućen Sudu BiH.