BIH

Skup podrške Donaldu Trumpu u Istočnom Sarajevu doživio potpuni debakl

Ni deset osoba na skupu

M. D.

23.10.2016

Nakon što je jučer u Sarajevu održan skup podrške za Hillary Clinton, u Lukavici su odlučili isto napraviti za Donalda Trumpa.

Kandidat Demokratske stranke za predsjednika SAD Hillary Clinton dobila je podršku stotinjak Sarajlija na jučerašnjem skupu, ali je sličan skup u Istočnom Sarajevu, organizovan za kandidata Republikanaca Donalda Trumpa, prošao skoro pa nikako!

Naime,  na večerašnjem skupu u Istočnom Sarajevu okupilo se pet, šest starijih osoba, koje su istakle srpsku podršku Donaldu Trumpu.

U Parku Gavrila Principa u Istočnom Sarajevu bio je i organizator ovog skupa Srđan Mršić, koji je poručio kako je skup bio zamišljen kao provokacija.

"Ovo je bila moja provokacija i onda su mediji to prenijeli. Ja gledam to iz svoje sobe i ne mogu da vjerujem. I onda se '91. i '92. pitamo kako je počeo rat. Moja poruka je ne vjerujte medijima i svemu što vam serviraju", kaže Mršić.

Inače, uoči američkih predsjedničkih izbora 8. novembra, Clinton u anketama vodi ispred Trumpa, koji, očito, neće moći računati na podrška iz Istočnog Sarajeva.