NOGOMET

Slavko Petrović: Ovo nije moj fudbal

Trener Željezničara bijesan nakon pobjede nad Olimpicom

A. Č.

22.10.2016

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Olimpic s 3:2 u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Golove za Željezničar na stadionu ''Grbavica'' postigli su Ivan Lendrić (11.,80.) i  Miroslav Stevanović (45.), a strijelci za goste bili su Sanjin Lelić (69.) i Alem Plakalo (90.).

Trener Željezničara Slavko Petrović nije zadovoljan izvedbom svog tima koji je primio dva gola od protivnika koji cijelu prošlu sedmicu nije trenirao zbog neisplaćenih plata. Petrović naglašava da su njegovi igrači ponovili loših dvadesetak minuta iz derbija protiv Sarajeva, kada su izbjegavali duele s protivničkim nogometašima.

- Morali smo utakmicu završiti u prvom poluvremenu, kada smo promašili veliki broj šansi i bili mnogo bolji protivnik. Iako smo vodili s 2:0, odigrali smo loše drugo poluvrijeme i nismo uspjeli staviti pečat na dobru igru iz prvog perioda igre. Nemoguće je da Olimpic koji nije par dana trenirao dobije više duela od nas. Dosta stvari nije kako treba, ovo nije što očekujem od ekipe i ovo nije moj fudbal - izjavio je Petrović nakon utakmice.

Trener ''plavih'' dodaje da loš teren ne može biti izgovor igračima koji nakon niza dobrih rezultata misle da će pobjede lako doći.

- Bila je korektna utakmica, zasluženo smo pobijedili, ali s ovakvom igrom nemamo šta tražiti protiv jačih ekipa. Jasno mi je da se igrači štede na ovakvom terenu, ali morali smo dobiti više duela.Neki igrači su počeli da ''plivaju'', jer misle da sve ide svojim putem. Širinu kadra nemam da mogu promijeniti mnogo igrača. Jedino pozitivno danas bila su tri boda i činjenica da se penjemo na tabeli. Želio sam vidjeti utakmicu kao protiv Mettaleghea gdje igrači ginu na terenu, popravljaju gol razliku, a publika je zadovoljna - zaključio je Petrović.