VIJESTI

Univerzitet u Zenici promovirao 445 završenika prvog i drugog ciklusa studija

Svečanost u Gradskoj areni

D. PAŠALIĆ

22.10.2016

U Gradskoj areni Zenica danas je upriličena zajednička promocija 405 diplomanata, 33 magistra struke i sedam magistara nauka sa osam fakulteta Univerziteta u Zenici.

Univerzitet u Zenici ponosan je na svoje najbolje studente tako je na današnjoj promociji uručena Povelja rektora i Povelja dekana, a završenici su dobili moderno dizajnirane diplome i dodatak diplomi, u kojem su nabrojane akademske aktivnosti studenta. 

U ime studenata Univerziteta u Zenici prisutnima se obratila Đelaludina Šukalić, najbolja studentica svoje generacije na postdiplomskom studiju Filozofskog fakulteta, čestitajući svima na uspješno završenom obrazovanju.

Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici, također nije krio ponos što su promovirali još jednu generaciju koja itekako obećava ističući da su studenti napravili pravi izbor kada su izabrali studij na Univerzitetu u Zenici.

- Diploma koju ćete danas dobiti ne mora značiti da je vašem obrazovanju došao kraj, naprotiv, ovim putem vas pozivam da nastavite obrazovanje na nekom od narednih ciklusa našg Unvierziteta - kazao je rekor Zečić.

Prisutnima se obratio i Miralem Galijašević, premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantoan, koji je kazao da mu promocija kao čovjeku, roditelji i premijeru daje optimizam da naša zemlja zaista ima budućnost.

- Vi ćete sutra naslijediti nas na našim radnim mjestima, u društvenim aktivnostima i na svim poljima života i rada - rekao je, između ostalog, premijer Galijašević.

Podsjetimo, zajednička promocija završenika prvog i drugog ciklusa studija na UNZE po prvi put se obavila prije osam godina, od kada se i dodatak diplomi štampa dvojezično.

Prigodnu svečanost uveličali su i članovi Omladinskog hora u Zenici na čelu sa maestrom Milenkom Karovićem, a na samom kraju manifestacije uslijedilo je polaganje zakletve završenika i svečano bacanje toge.