CRNA HRONIKA

Sarajevo: Za manje od dva sata zabilježena tri razbojništva

Privedene tri osobe

N. K.

22.10.2016

U Sarajevu su jučer u rasponu od 90 minuta registrovana tri slučaja razbojništva prilikom kojih je MUP u akcijama koje su uslijedile priveo tri osobe.

Prvo razbojništvo zabilježeno je oko 17.25 sati, a izvšile su ga dvije osobe uz upotrebu noža nad radnicom prodavnice "Ajdin" u Općini Centar, ulica Dajanli Ibrahim-bega.

U 21.50 sati policijski službenici PS Centar i Jedinice za specijalnu podršku MUP-a KS uhapsili su D.R. (1979.) i E.K. (1970.) zbog postojanja sumnje da su izvršili ovo krivično djelo.

Drugi slučaj zabilježen je oko 18.40 sati kada je jedna osoba uz prijetnju fizičkom silom izvršila razbojništvo nad radnicima kladionice "Formula" u ulici Envera Šehovića.

Zahvaljujući brzoj akciji službenika Jedinice za specijalnu podršku i policijskih službenika PS Novo Sarajevo uhapšen je A.K. (1988.) zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo.

Samo deset minuta kasnije nepoznati izvršilac je uz prijetnju pištoljem izvršio razbojništvo u objektu koje se nalazi u vlasništvu Lutrije BiH u Jadranskoj ulici.