CRNA HRONIKA

Direktorica zeničke OŠ "Hasan Kikić": Nemamo informacija da je bilo ko otet iz naše škole

Drama u naselju Tetovo

D. PAŠALIĆ

21.10.2016

U zeničkom naselju Tetovo jutros je najvjerovatnije kidnapovana jedna djevojčica, dok je druga od 11 godina uspjela pobjeći.

Kako Avaz.ba saznaje, sve se dogodilo ispred Osnovne škole "Hasan Kikić", kada su djevojčice krenule u školu.

Prema riječima glasnogovornice MUP-a ZDK Aldine Ahmić, nadležne istražne ekipe su na terenu i vrše provjeru ovih navoda.

os-hasan-kikic

Osnovna škola "Hasan Kikić"

- Ne možemo još uvijek ništa potvrditi, ekipe su na terenu, poduzimaju se sve radnje na provjeri navoda, nakon čega ćemo imati više informacija - rekla je Ahmić.

Cijeli slučaj prijavila je 11-godišnja djevojčica, po čijoj je prijavi i pokrenuta istraga. Djevojčicu je navodno oteo crni kombi, a iz policije su još uvijek oprezni da cijeli slučaj okarakterišu kao otmicu, ističući da još uvijek sve istražuju.

Uspaničeni roditelji nalaze se ispred škole, vidno potreseni zbog cjelokupnog događaja. Policija je postavila punktove na nekoliko lokacija, provjeravajući svako vozilo.

- Ovo ne smijemo prepustiti slučaju. Škola mora imati obezbjeđenje, ovo se ne smije ponoviti - stav je okupljenih roditelja.

Direktorica OŠ "Hasan Kikić" Hasna Alihodžić provjerava koji su učenici odsutni iz škole, kako bi utvrdila da li su izostali s nastave zbog bolesti.

hasna

Alihodžić: Provjerava koji su učenici odsutni

- Napravljen je spisak učenica koje nedostaju i pozivaju se kućama - kazali su u ime škole okupljenim roditeljima.

Navodno, oteta djevojčica je iz naselja Gradišće.

Roditelji kažu da će ubuduće djecu voditi skroz do školskih vrata, jer je ovo nezapamćen događaj koji je potresao Zenicu.

Prema izjavama roditelja, dok su navodni otmičari vozili otetu učenicu u kombiju, putem su naišli na drugu, koju su također ugurali u vozilo, ali je njihovu nesmotrenost iskoristila prva djevojčica pa je uspjela pobjeći.

- Još uvijek se obavlja razgovor sa učenicom koja je prijavila cijeli slučaj, tako da, još nije moguće potvrditi ni slučaj pokušaja, niti slučaj otmice - kazala je Aldina Ahmić za Avaz.ba.

- Nemamo informacija da je bilo ko otet iz naše škole - rekla je direktorica škole Hasna Alihodžić.

Ona navodi da su izostanci učenika iz škole, koje su provjeravali satima, opravdani.