VIJESTI

Najveće zvijezde Balkana oduševile publiku

Obilježavanje 25. godišnjice Grupacije "Avaz"

Redakcija

20.10.2016

0.21 Glavna i odgovorna urednica "Dnevnog avaza" Dženana Burek čestitala je Lepoj Breni 56. rođendan, te joj uručila prigodan poklon.

dzenana

23.09 Balkanska folk diva Lepa Brena večeras je sa fanovima u "Zetri" proslavila 56. rođendan. Nekoliko njenih hitova, među kojima su bile i pjesme "Ja nemam drugi dom" i "Pazi kome zavidiš", publika je s njom otpjevala uglas.

22.25 Magazin "Express" večeras je povodom izlaska svog 800. broja dodijelio nagrade najznačajnijim estradnim ličnostima za njihov dosadašnji doprinos na muzičkoj sceni BiH i regiona.

21.10 Za nezaboravnu noć svim prisutnima u najvećoj dvorani u Sarajevu večeras će se, između ostalih, pobrinuti i Maya Berović, Buba Corelli i Jala Brat.

20:30 - Na oduševljenje publike u Zetri, voditelji Maja Čengić i Dejan Kukrić su izašli na binu i najavili početak spektakla!

20:00 - U prepunoj Zetri atmosfera je dosegla vrhunac. Sve je spremno za najveći muzički događaj godine u BiH.

Sarajevska dvorana "Zetra" večeras će, sa početkom u 20 sati, ugostiti spektakularnu manifestaciju na kojoj će učestvovati brojne muzičke zvijezde iz naše, ali i zemalja regiona.

Spektakl "Express i ja - svi najbolji na jednom mjestu", koji je kruna u obilježavanju 25. godišnjice Grupacije "Avaz", uveličat će Lepa Brena, Halid Bešlić, Miroslav Ilić, Hanka Paldum, Hari Mata Hari, Enes Begović, Nihad Alibegović, Željko Samardžić, Haris Džinović, Duško Kuliš, Halid Muslimović, Rada Manojlović, Haris Berković, Aco Pejović, Amar Jašarspahić Gile, Ibro Bublin, Fatmir Sulejmani, Boban Rajović, Amel Ćurić, Emir Đulović, Maja Berović, Jala i Buba Corelli, Denijal Ahmetović, Adis Škaljo, Aleksandra Prijović i brojni drugi. 

Na do sada najvećoj sceni u "Zetri" uživo će ih pratiti orkestar sjajnog Miše Mijatovića, a dvoranu će obasjati specijalni svjetlosni efekti.

Program manifestacije otvorit će čudo od djeteta, Marko Bošnjak, nakon čega slijedi bogat muzički scenarij koji će trajati četiri sata. 

Ulaskom u Olimpijsku dvoranu publika će imati priliku vidjeti do sada najveću scenu u Zetri. Grandiozna bina dimenzija 20x10 metara, scena se proteže dužinom od 50 metara, sa 150 kvadratnih metara LED ekrana, 200 uređaja inteligentne rasvjete te specijalni efekti koji uključuju i suhi led te vatre. 

Događaj godine, na kojem će biti dodijeljene i muzičke nagrade, snimat će rekordan broj kamera BHT 1, ogroman je broj akreditiranih medija ne samo iz BiH nego i susjednih zemalja, što ne čudi, jer je večerašnji spektakl, nesumnjivo, istinska poslastica. 

Ulazi u Zetru bit će otvoreni u 17.30 sati, dok se od 19 sati na crvenom tepihu očekuje defile mnogobrojnih ličnosti iz svih sfera javnog života. Najveća imena iz svijeta sporta, kulture, politike, nakon defilea crvenim tepihom bit će smještena u VIP prostoru.