VIJESTI

Sretni dobitnici: Nezaboravni trenuci za Kovačeviće i Hebiboviće

U “Avazovim” nagradnim igrama osvojili su stanove

M. HEBIB

20.10.2016

“Avaz“ je za 25 godina postojanja nebrojeno puta, u svojim nagradnim igrama, obradovao najvjernije čitaoce, a nekima od njih priredio posebno nezaboravne životne trenutke. 

Posebno iznenađenje 

Njih se danas rado sjećaju i iznova prepričavaju, poput čitateljice Sene Kovačević iz Sarajeva, koja je 2009. godine u našoj nagradnoj igri „Milion na dar“ osvojila glavnu premiju: stan u naselju Ilidža, automobil, koji, kako nam je kazala, i danas vozi, te putovanje u Egipat i iznos od 20.000 KM.

- Posebno iznenađenje bilo je kada me pozvao naš nogometni reprezentativac Edin Džeko i rekao šta smo osvojili. Javio se moj sin, kojem je bilo neizmjerno drago. Zahvalna sam „Avazu“ do neba što nam je takvo nešto omogućio. I danas čitam novinu svaki dan – kaže nam Kovačević, stomatološka sestra.

sena-kovacevic2

Sena Kovačević: Lijepu vijest saopćio joj Edin Džeko  (Foto: F. Fočo)

Uz čestitke povodom značajnog jubileja našeg lista, Kovačević se prisjeća da joj je ova velika nagrada uručena baš kada je u igrama na sreću pronašla zabavu. 

- Posrećilo mi se tada, bilo je valjda suđeno. Maksimalno ste me ispoštovali i svakome bih preporučila da u jednoj od „Avazovih“ igara okuša svoju sreću - poručuje Kovačević.

Brojne nedaće

Već naredne, 2010. godine, ista sreća nasmijala se i Fadilu i Svjetlani Hebibović iz Sarajeva. Oni su svoju sreću okušali u nagradnoj igri “Dan po dan, osvoji stan”, čime je tada i kompletirana serija nagradnih igara „Za 42 dana do 7 auta i stana“. Sretne ruke zapravo je bio njihov sin Anes, koji danas živi u osvojenom dvosobnom stanu „Tibra Pacifikove“ novogradnje u Nedžarićima. 

milion-na-dar4

- Pozvao me pjevač Nedžad Salković i saopćio mi tu divnu vijest. Moram priznati da mu nisam odmah povjerovao i tek sam se nakon drugog poziva uvjerio da nije nikakva šala. Bilo je to zaista nevjerovatno, a „Avaz“ i dalje čitamo svaki dan - prisjeća se Hebibović dok nam pokazuje brojne primjerke naše novine. 

Ovaj stopostotni ratni vojni invalid bez ruke i noge, dobitnik najviših ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Srebreni štit“, koji je prošao kroz brojne nedaće te se i danas suočava sa mnogim zdravstvenim problemima, ističe da, zahvaljujući „Avazu“, njegov sin Anes ima riješeno stambeno pitanje.

„Avazove“ nagrade su neponovljive 

Sretni dobitnici kažu da i danas s vremena na vrijeme igraju nagradne igre.

- Sumnjamo da se dobitak kakav smo osvojili u nagradnoj igri „Avaza“ može ponoviti - ističu naši sagovornici.