BIH

U skupštinskoj klupi sa zločincem koji joj je s kućnog praga odveo muža

Ispovijest Hibe Ramić, vijećnice Skupštine Opštine Bratunac

Redakcija

19.10.2016

Nakon što je stavljena tačka na ovogodišnje izbore, barem što se tiče većine općina u našoj zemlji, obznanjena su i imena zvaničnika u lokalnim institucijama vlasti. Kao i prethodnih godina, u pojedinim skupštinama i općinskim vijećima sjediti će ljudi koji su prije dvije decenije praktično gledali jedni druge preko nišana, ali posebno je apsurdan slučaj Hibe Ramić, jedne od prvih povratnica u Bratunac. 

Ona će skupštinsku salu i govornicu dijeliti s Miladinom Jokićem, prijeratnim policajcem, kojeg je ona javno prozvala da joj je 1992. godine iz porodične kuće odveo supruga Adema, kojem se od tada gubi svaki trag. 

- Rekla bih da je ovo sudbina bošnjačkih povratnika. Ne gledamo mi samo njega, svakodnevno gledamo i mnoge druge koji su okrvavili ruke, a slobodno se šeću Podrinjem - ispričala je za "Avaz" Hiba Ramić. 

Svjedočenje o ulozi Miladina Jokića u ratnim zločinima počinjenima na području Bratunca te o tragičnoj sudbini porodice Ramić možete pročitati u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".