BIH

Poruka Arde Turana izazvala medijsku buru u Srbiji

Zvijezda Barcelone na Instagramu se prisjetila Alije Izetbegovića

A.Č.

19.10.2016

Pjenu na usta novinarima srbijanskih medija izazvala je objava na Instagramu fudbalera Barcelone Arde Turana koji se na 13. godišnjicu smrti prisjetio prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

- Nećemo biti osvetoljubivi, ali nikada nećemo zaboraviti što se dogodilo. I sve riječi naših neprijatelja kojih smo se sjetili, na kraju će ostati samo tišina onih koji nam nisu prijatelji. Mi umiremo, ali oni ne pobjeđuju. Bog te blagoslovio, uz dužno poštovanje – napisao je Arda Turan što je izazvalo erupciju zgražavanja u Srbiji.

 

A photo posted by Arda Turan (@ardaturan) on

- Turan je napisao skandaloznu poruku na Instagramu i srpski narod iz Bosne nazvao neprijateljskim, a uz to je odao počast Aliji Izetbegoviću - piše Kurir i dodaje da je "protiv Alije Izetbegovića podignuta optužnica međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu, ali zbog smrti do suđenja nikada nije došlo".

arda-kurir

Telegraf je također frapiran Ardinim činom:

- Ardina poruka je sama po sebi prilično neprimjerena, jer osim što drugu stranu, a jasno je da su to Srbi, naziva ”njihovim neprijateljima” i da nikada neće zaboraviti ”šta su uradili”.

arda-telegraf

Informer je također tretirao Turanov potez, kao i većina drugih medija.

informer

Alo je zgrožen, a svi su složni u jednome: Arda je izazvao skandal.

alors