SPORT

Promocije: Nova era bh. rukometa, predstavljeni novi dresovi reprezentacije

Ambiciozni planovi čelnika RSBiH

A. M.

19.10.2016

Rukometni savez Bosne i Hercegovine potpisao je na današnjoj pres-konferenciji ugovor s danskim proizvođačima sportske opreme “H20” i “Sideline” te s rukometnim divom KIF Koldingom. Iz krovne kuće bh. rukometa istaknuli su da predstavljaju novi koncept rada, što će biti jedan dugotrajan proces.

Smajo Karačić, generalni sekretar RSBiH, istaknuo je da smo dobili privilegiju da, kao jedna mala zemlja, sarađujemo s velikim firmama. Osim Karačića, obratili su se i Mikel Kristijansen (Christiansen) ispred kompanije “H2O”, te legendarni rukometaš Lase Boesen (Lasse), vođa projekta IHF-a “Rukomet u školama”, u koji će RSBiH uključiti više od 400 škola.

emina-dres

Predstavljeni novi dresovi

Selektor BiH Bilal Šuman istaknuo je da je ponosan na novu kampanju. 

- Imamo novu kampanju, koja se zove nova era bh. rukometa. S ovom kampanjom želimo pomjeriti stvari na viši nivo. Cilj nam je da BiH bude učesnica velikih takmičenja u svim selekcija. Želimo da sve omladinske selekcije uvežemo u jedan sistem. Moramo napraviti biblioteku podataka, koja će rasti iz godine u godinu – rekao je Šuman.

Mikel Kristijansen, predstavnik kompanije “H20”, predstavio je dva izgleda dresova za domaće i gostujuće mečeve, a novina je da je predstavljen i dres za ženske selekcije. Predstavljena je i oprema za trening.