GLOBUS

Donald Trump i Hillary Clinton na posljednjoj debati u Las Vegasu

Kandidati za predsjedničku poziciju u SAD-u

Redakcija

19.10.2016

Kandidati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Hillary Clinton i Donald Trump će u noći između srijede i četvrtka u Las Vegasu imati treću i posljednju debatu uoči izbora 8. novembra.

Prema posljednjim anketama, Trump i dalje zaostaje za Clinton, dok bi ovo sučeljavanje moglo biti njegova posljednja prilika za promjenu ishoda utrke za Bijelu kuću.

Posljednja debata je od ključnog značaja za Donalda Trumpa koji prema najnovijim anketama za cijelu zemlju zaostaje za Hillary Clinton u prosjeku šest posto.

Trump nastavlja upozoravati svoje pristalice da je u toku borba protiv političke mašinerije Clintonovih i pristrasnih medija. On na svojim izbornim skupovima često ističe sljedeće: "Sistem je namješten, ali nećemo dozvoliti da se to dogodi".

Clinton se u posljednjih nekoliko dana posvetila pripremi za debatu. Uprkos nastavljenoj kontroverzi o njenim e-mailovima, ona nastoji fokusirati svoju kampanju na izborne teme.

- Prije svega moramo osigurati da ekonomija radi u korist svih, ne samo nekolicine na vrhu i mi to možemo - kaže Clinton kojoj pomažu predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.