SPORT

Angola: Jović, Selimović i Hodžić na korak titule prvaka

Nogometno prvenstvo Angole

S. P.

19.10.2016

Trenerski trio iz Travnika u Angoli Dragan Jović, Nedžad Selimović i Adnan Hodžić tri kola prije kraja sezone sa ekipom 1. August iz Luande nalazi se nadomak titule prvaka. Jovićev tim ima šezdeset bodova, tri više od prvog pratioca Petro Atletico, dok im je glavni konkurent u borbi za titulu C.R.D. Libolo doživio poraz u prošlom kolu i sada zaostaje šest bodova.

- Atmosfera u ekipi je sjajna i sa nestrpljenjem očekujemo tri preostale utakmice, koje su nam kao tri velika koraka do titule. Naravno neće biti lako jer sada svi žele pobijediti lidera, a mi moramo opravdati ulogu favorita prvenstva. Ipak vjerujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj i osvojiti titulu - pojašnjava Jović.  

Tim naših stručnjaka u posljednjem kolu gostuje upravo od prvog pratioca Petro Atletica, kojeg su u prvoj polusezoni porazili sa minimalnih 1:0. Hoće li odluka o tituli biti pasti prije, ili upravo u tom meču ostaje da se vidi. Jovićevoj ekipi bi tada odgovarao i remi, ili minimalan poraz.   

- Petro Atletico je takođe u dobroj formi i želi titulu, pa bi najbolji scenario bio ukoliko bi mi prije te utakmice imali prednost od bar četiri boda. Tada bi bili potpuno rasterećeni, ali i ukoliko bi posljednja utakmica odlučivala smatram da imamo kvalitet da ostvarimo rezultat za titulu. Ta utakmica je nešto slično kao kada kod nas igraju Željo i Sarajevo, gradski derbi u Luandi. Ipak mi za sada razmišljamo postepeno, utakmicu po utakmicu - rekao je Jović.