NOGOMET

Pjanić otkrio kako mu je 2014. godine propao transfer u PSG

U posljednji čas

Redakcija

18.10.2016

Iako je već pet godina u Italiji i upravo je u Serie A izgradio svoju karijeru i postao jedan od najboljih veznjaka na svijetu, za Miralema Pjanića je čitava fudbalska priča krenula u Francuskoj. Bh. igrač je nastupao u dresovima Metza i Lyona, a u razgovoru za francuske medije uoči utakmice Juventusa i Lyona je otkrio kako je bio i na korak do odlaska u PSG.

- U januaru 2014. godine sam skoro završio u PSG-u. U toku su bili konkretni pregovori, ali onda me u posljednji trenutak nazvao sportski direktor Walter Sabatini i rekao mi je "Mire, nećemo te pustiti ni za 50 miliona" - otkrio je Pjanić za France Football pa je uporedio italijansko prvenstvo sa francuskim.

- Takmičenje i rivalitet među klubovima je veći u Italiji. U Serie A je puno dobrih ekipa, uz Juventus su to Roma, Napoli, Inter, Milan i Fiorentina. U Francuskoj je bilo neizvjesnije onda kada sam ja igrao u prvenstvu nego što je sada. Tada su jaki bili Marseille, PSG, Bordeaux, Monaco i Lille, a danas je samo PSG i svi to znaju. PSG bi trebao imati vlastito prvenstvo!

Pjanić je još jednom objasnio zašto se odlučio na odlazak iz Rome u Juventus, prenosi Goal.com.

- U Juventusu sam kako bih osvaja naslove. To mi je najviše nedostajalo u Romi, a Juventus je savršeni klub za naslove. Oni imaju pobjedničku kulturu, a ja sam previše puta u karijeri završavao kao drugi.