OSTALI SPORTOVI

Veselin Vujović više nije trener rukometaša Zagreba

Napustio klub nakon očajnog početka sezone

(A.Č.)

17.10.2016

Veselin Vujović više nije trener rukometaša Zagreba. Odlazi nakon očajnog početka sezone i velikih potresa u svlačionici.

"Mi kao Uprava kluba mislimo da je glavni uzrok, kao i uvijek: Koliko para, toliko muzike. Mi nismo imali toliki budžet koliki zaslužuje trener kakav je Vujović, pa smo ga pustili u slovensku reprezentaciju kako bi mogao zaraditi. To je funkcioniralo jedno vrijeme, no dolaskom Olimpijskih igara, kada je ekipa bila bez njega tri mjeseca, pokazalo se kao promašaj. Ovaj potez je potez za budućnost", poručili su iz Zagreba na konferenciji za novinare i dodali da se nadaju kako će se Vujović nekada vratiti kao trener Zagreba.

"Mi izgubimo od Meškova, a novinari napišu `izgubili i od Meškova´. A taj klub će vjerojatno biti na Final Fouru i u tom klubu dvojica igrača zarađuju više od svih naših. Osim toga nismo imali sreće s ozljedama, sva trojica igrača koji su se ozlijedili s reprezentacijom su naši igrači."

Vujovićeva ekipa u prethodne dvije sezone bila je hit u Europi, no na startu ove izgubila je sva četiri okršaja u Ligi prvaka, a crnogorski trener smatra kako je i sam kriv jer nije mogao biti 24 sata na raspolaganju klubu. Početkom sezone ostao je bez niza bitnih igrača, a novi se nisu pokazali kao pojačanja. 

Zagreb je nakon četiri kola na začelju grupe B Lige prvaka bez bodova.