GLOBUS

Saopćenje Rusije: Nalazimo se pod napadom Amerike, poduzimamo nužne mjere

Cyber rat na pomolu

Redakcija

15.10.2016

Glasnogovornik ruskog Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je kako "američka agresivnost raste" te kako su prijetnje cyber-napadima protiv Rusije bez presedana. 

Za vrijeme govora je također istaknuo kako će Rusija poduzeti "nužne mjere".

"Činjenica je ovo - američka nepredvidljivost i agresivnost rastu, a ovakve prijetnje protiv Moskve i našeg vodstva su bez presedana jer prijetnje se sada najavljuju već i na razini potpredsjednika. Imajući to u vidu, dakako, morati ćemo poduzeti nužne mjere da zaštitimo svoje interese", rekao je Peskov.

Pritom se refererirao na izjavu američkog potpredsjednika Joea Bidena koji je u petak rekao kako SAD treba uzvratiti Rusiji udarac zbog navodnih hakerskih napada kojima Rusija, kako tvrdi Biden i američka Vlada, želi uticati na američke predsjedničke izbore. 

"Zašto već nismo poslali poruku Putinu?", upitao je voditelj intervjua s Bidenom na američkom kanalu NBC, na što je Biden odgovorio: 

"Šaljemo poruku Putinu, imamo kapacitete za to... On će znati kada se desi. Izvest ćemo to kada ćemo mi željeti i na način da to ima najveći mogući udarac", poručio je američki potpredsjednik Biden.