OSTALI SPORTOVI

Rukomet: Španija će BiH dočekati u Valladolidu

Utakmica se igra 2. novembra

(A.Č.)

14.10.2016

Španci se uveliko spremaju za prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj protiv najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine, koja se igra u Valladolidu.

Utakmica Španija - BiH na programu je 2. novembra u dvorani "Huerta del Rey", a danas je održana i konferencija za medije kojoj su prisustvovali gradonačelnik Valladolida Oscar Puente i predsjednik španske rukometne federacije Francisco Blazquez.

Blazquez je istakao  da će španska javnost u Valladolidu vidjeti novi tim, pun entuzijazma i novih lica, koji će se, po njegovim riječima, boriti za titulu prvaka svijeta u januaru naredne godine na SP u Francuskoj.

Gradonačelnik Valladolida, Puente, zahvalio se na povjerenju, te istakao da njegov “grad koji živi sa strašću za sport i njegovi navijači sigurno će napuniti tribine dvorane Huerta del Rey, te da će biti pravo navijačko grotlo i velika podrška za španski tim“.

Španija je apsolutni favorit naše grupe, tako da bh. tim sa novim selektorom Bilalom Šumanom na ovo gostovanje ide bez ikakvog imperativa.

Nama je mnogo važnija utakmica 6. novembra u Sarajevu, gdje nam je protivnik Austrija, vjerovatno glavni rival za drugu poziciju u grupi, koja vodi direktno na Evropsko prvenstvo.

Upravo će nam protiv Austrije biti potrebna i velika podrška naših navijača, koji će zasigurno napuniti tribine dvorane “Mirza Delibašić”, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Pored Španije i Austrije, u našoj grupi je još i selekcija Finske.