BORILAČKI SPORTOVI

Poturak: K-1 i Mike Kim su nas prevarili

Najbolji bh. K-1 borac

Fena

14.10.2016

S vlasnikom K-1 promocije Mikeom Kimom imali smo ugovorenu isplatu nagradnog fonda koji je iznosio milion dolara, a koji je trebao biti podijeljen između četiri najbolja K-1 borca svijeta. Međutim, prevareni smo - kazao je u izjavi za Fenu najbolji bosanskohercegovački K-1 borac Dževad Poturak.

Mirko Filipović je, kao pobjednik finala World Grand Prixa koji je održan 2013. godine u Zagrebu, trebao dobiti nagradu od 800.000 dolara, Ismaelu Londtu koji je u finalu izgubio od Filipovića trebalo je biti isplaćeno 100.000 dolara, a polufinalisti Pavel Zhuravlev i Poturak trebali su dobiti po 50.000 dolara.

- Međutim, nakon eventa, Mike Kim i ostali predstavnici K-1 organizacije su nam rekli da ćemo biti isplaćeni u roku od sedam dana, najduže u roku od jednog mjeseca. To se nikada nije desilo - ističe Poturak.

Ono što je posebno razočaravajuće, kaže,  to je što K-1 organizacija ponovo organizira turnire na ovim prostorima, i to 27. oktobra u Beogradu i 3. decembra u Tuzli.

- Takvo ponašanje čelnih ljudi K-1 je jako bezobrazno i nekulturno. Također je razočaravajuća totalna nezaineteresiranost boraca s ovih prostora za ovu situaciju, kao i njihova odluka da učestvuju na najavljenim događajima K-1 promocije - kazao je bh. borac i dodao da, ne pružajući podršku  ovim sportistima, pokazuju nepoštovanje.

Poturak je kazao i to da se prije nekoliko dana Kim javio četvorici boraca i zamolio ih da prekinu s davanjem izjava, ali bh. borac je poručio da neće prestati izjavljivati da su prevareni, sve dok ne dobiju novac.

- Svi mi poštujemo K-1 promociju, ali tražimo da i mi budemo ispoštovani - naglasio je, dodajući da je u svakodnevnom kontaktu s Filipovićem, Londtom i Zhuravlevim, kao i sa čelnim ljudima FFC-a koji su pomogli K-1 promociji i koji su, kako je istakao, dali sve od sebe da organizacija finala World Grand Prixa u Zagrebu bude uspješna.