BIH

Šta sve stoji u policijskom dosijeu Sanjina Sefića

Komesar MUP-a KS iznio podatke

Redakcija

14.10.2016

Komesar MUP-a KS Vahidin Ćosić danas je kazao da je osumnjičeni Sanjin Sefić u MUP-u KS 47 puta evidentiran zbog kršenja Zakona o sigurnosti saobraćaja i sigurnosti na putu te zbog nanošenja tjelesnih povreda i krađa.

Ćosić je naglasio da je od 18 krivičnih prijava Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

Prekršaji koje je Sefić počinio su: Vožnja pod dejstvom alkohola osam puta, tri puta je vozio sa prekoračenjem brzine, jednom sa neprilagođenom brzinom u odnosu na cestu, jednom je prošao kroz crveno, jednom je preticao, devet puta je vozio bez predivđenih pomagala (dioptijske naočale), jednom je kažnjen zbog preticanja, osam puta je bio za volanom neregistrovanog automobila, šest puta bez vozačke dozvole, jednom nije uvažavao znakove zabrane i saobraćajne znakove, pet puta bez pojasa, dva puta je kažnjen za nedozvoljeno parkiranje, dva puta je kažnjen zbog korištenja mobitela tokom vožnje, jednom zbog kretanja vozila bez ZOPS-a, tri puta bez opreme, dva puta bez znaka "P", jednom zbog pogrešnog korištenja trake i jednom zbog korištenja lakog motocikla bez kacige.

Svi prekršaji su sankcionisani, a Ćosić je kazao da ukupan dug na ime Sefić Jasmin izbosi 3.875 KM po Zakonu o prekršajima.

Sanjin Sefić je zbog rušenja javnog reda i mira, odnosno tuča kažnjen jednom, jednom je ometao rad i omalovažavao službena lica.

U operativnoj evidenciji koju vodi MUP KS on je teške tjelesne povrede drugim licima nanosio tri puta, za razbojništvo je evidentiran osam puta, te razbojništvou pokušaju. 

Zbog tih prekršaja kažnjen je 17 puta, a procesuiuran jednom, kada je pravomoćno osuđen na uslovnu kaznu od jedne godine i osam mjeseci, zbog djela počinjenog 2010. godine.