CRNA HRONIKA

Sarajevo: Kosili travu u dvorištu norveške ambasade, pa izazvali paniku među građanima

K. E. i K. A. završili u policiji

Dž. Bulbul

13.10.2016

Dvojica radnika K. E. (26) i K. A. (25), koji su danas kosili travu u dvorištu Ambasade Kraljevine Norveške, izazvali su paniku među građanima i završili u policiji. Nakon uznemirujućih objava roditelja na društvenim mrežama zbog pokušaja otmica djece, prijavila ih je jedna građanka, koja je policajcima rekla da se sumnjivi bijeli kombi (J09-M-327), u kojem su bila dvojica nepoznatih muškaraca, danas oko 12.50 sati nalazio u blizini Ambasade Kraljevine Norveške. Ona je rekla da je na mjestu suvozača vidjela plastičnu masku na sjedištu. Tokom dana pojavile su se fotografije bijelog kombija u kojem je sjedio maskirani muškarac.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je saopćeno da su obilaskom ove lokacije u dvorištu ambasade pronađeni mladići, koji su saslušani. Oni su u policiji rekli da rade na održavanju zelene površine ispred rezidencije Kraljevine Norveške. Provjerama je utvrđeno da se ne mogu dovesti u vezu sa pokušajima otmice djece.

U međuvremenu se jednom sarajevskom portalu javio vlasnik kombija tvrdeći da je vozilo vlasništvo njegove građevinske firme iz Sarajeva, te da je u pitanju neslana šala njegovih radnika. On se izvinio svim građanima u njihovo ime. Vlasnik je izjavio za medije da je haos nastao jutros kada je objavljena fotografija njegovog kombija, u kojem se na mjestu suvozača nalazio muškarac s maskom na licu.

Više detalja čitajte sutra u printanom izdanju "Dnevnog avaza".