VIJESTI

Konaković za Avaz.ba: Ako neko zaslužuje maksimalnu kaznu zatvora, onda je to Sefić

Premijer KS nakon što je u Srbiji uhapšen Sanjin Sefić

D. KOVAČ

12.10.2016

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković sa oduševljenjem je dočekao vijest da je večeras u Srbiji uhapšen Sanjin Sefić, 25-godišnjak koji je u ponedjeljak uveče automobilom usmrtio dvije studentice u Sarajevu.

- Ubiti dvije djevojke automobilom i pobjeći s lica mjesta... Presretan sam kao čovjek da smo jednog brutalnog zločinca doveli pred lice pravde. Pravda je bila brza i akobogda on će brzo odgovarati za svoja zlodjela - rekao je Konaković u razgovoru za Avaz.ba.

Smatra kako je najvažnije da se Sefić vrati u Sarajevo i odgovara pred sudom.

- Nadam se da će napokon sudovi početi izricati adekvatne presude zločincima. To je jedna od najbitnijih stvari koja se u ovom društvu mora promijeniti - rekao nam je Konaković.

Ističe kako je adekvatna presuda Sefiću maksimalna kazna zatvora koju neki sud može izreći.

- Ako je neko zaslužio najveću moguću kaznu zatvora koju predviđa zakon, to je ovaj momak - zaključio je Konaković.

Podsjećamo, Sanjin Sefić je u ponedjeljak uveče ispred Historijskog muzeja u Sarajevu pregazio studentice Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selmu Agić iz Bugojna. On ih je Golfom 6 pokosio na pješačkom prelazu, prošavši prethodno na crveno svjetlo i jureći više od 100 km/h! Selma je preminula na licu mjesta, dok je Edita izgubila bitku za život u bolnici, uprkos višesatnim pokušajima i naporima ljekara da je spase. Nakon što je prouzrokovao stravičnu nesreću, Sefić je pobjegao sa lica mjesta, a na kraju je osvanuo u susjednoj Srbiji, gdje je i uhapšen.

Vijest o Sefićevom hapšenju večeras je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je naveo da će ubica nedužnih djevojaka biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.