BIH

Sanjin Sefić možda više nije u Srbiji: Policija strahuje da je mogao pobjeći dalje

Potraga se nastavlja

Avaz.ba

12.10.2016

Sanjin Sefić (25), koji je u ponedjeljak automobilom usmrtio dvije studentkinje kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu se najvjerovatnije krije na području Prijepolja, Novog Pazara i Tutina.

Za njim traga srpska policija, ali se ne isključuje mogućnost da je Sefić, u međuvremenu prešao na Kosovo ilegalnim kanalima, javlja Blic.

– On je u Srbiju ušao legalno, jer za njim u tom trenutku nije bila raspisana potraga BiH. Pretpostavljamo da se još krije u Srbiji, i za njim se traga na osnovu međunarodne zamolnice upućene iz BiH. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je Sefić pobjegao ili planira da pobegne na teritoriju Kosova ilegalnim kanalima. Ako se Sefić pojavi na bilo kom graničnom prelazu, bit će uhapšen – kažu u srbijanskoj policiji.

Sefić je u ponedjeljak veče usmrtio studentkinje Editu M. i Selmu A. na pješačkom prelazu, a policija MUP Kantona Sarajevo je isto veče utvrdila njegov identitet, i o tome obavijestila Upravu granične policije BiH.

Uprkos obavještenju, Sefić je dan kasnije (u utorak, u 6,36 sati) prešao granicu preko graničnog prelaza Uvac kod Priboja i pobjegao u Srbiju.