CRNA HRONIKA

Ko je pomogao Sanjinu Sefiću u bijegu prema Srbiji?

Osumnjičen za smrt dvije studentice

Redakcija

12.10.2016

MUP Kantona Sarajevo obavijestio je Graničnu policiju BiH da se Sanjin Sefić sumnjiči da je u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu usmrtio dvije osobe, saopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Sefić je, podsjećamo, osumnjičen da je vozeći velikom brzinom Golfom u utorak u centru Sarajeva u ulici Zmaja od Bosne, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

Granična policija BiH 11. oktobra ove godine pokrenula je interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera Sefića i zaduženih za  prijenos informacija i naredbi u vezi sa Sefićem. Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti disciplinski i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani o čemu ćemo javnost informirati, navodi se u saopćenju.

Međutim, kako se nezvanično saznaje Sefića su do granice BiH sa Srbijom, dopratili jedan član porodice i poznanik. Odatle ga je na teritoriju Srbije odvezao taksista iz Priboja, koji je odranije policiji poznat po sličnim djelima.

On je i ranije prebacivao kriminalce iz BiH u Srbiju, i to uvijek preko istih graničnih prijelaza.

Kako prenose mediji navodno je i otac osumnjičenog Sanjina, Jasmin u istom automobilu, kojim su u ponedjeljak uvećer tragično nastradale dvije djevojke (Golf VI) prije izvjesnog vremena također skrivio saobraćajnu nesreću.