SARAJEVO

Pogledajte fotografije sa večerašnjih protesta građana u Sarajevu

Iskazano nezadovoljstvo zbog tragedije koja je uzdrmala cijelu BiH

D. K.

11.10.2016

Uprkos hladnom i kišovitom vremenu, više od hiljadu građana okupilo se večeras u centru Sarajeva kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog sve češćih saobraćajnih nesreća u kojima su nerijetko žrtve i pješaci. Jedna takva tragedija koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu dogodila se sinoć nešto poslije 21.30 sati, kada su život izgubile dvije studentice Univerziteta u Sarajevu.

Sanjin Sefić, ubica nedužnih djevojaka, nesavjesnom je vožnjom i nepažnjom ugasio dva mlada života. On je prvo Golfom 6 prošao kroz crveno svjetlo na semaforu kod Historijskog muzeja, da bi potom, vozeći preko 100 km/h (čak 50 km/h više od dozvoljene brzine, op.a.), na pješačkom prelazu pokosio Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selmu Agić iz Bugojna. Nažalost, Selma je preminula na licu mjesta, dok je Edita izgubila bitku za život u bolnici, uprkos višesatnim pokušajima i naporima ljekara da je spase.

Nakon što je prouzrokovao stravičnu nesreću, Sefić je pobjegao sa lica mjesta, a na kraju je, ispostavit će se, osvanuo u susjednoj Srbiji.

Večerašnjim protestima, osim građana, prisustvovale su i brojne novinarske ekipe, ali i neke od poznatih ličnosti poput penzionisanog generala Armije RBiH, legendarnog Jovana Divjaka, bh. Oskarovca Danisa Tanovića i drugih.

U priloženoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo na večerašnjim protestima na tri lokacije u glavnom gradu naše zemlje.