CRNA HRONIKA

Krupljani za Editu imaju samo riječi hvale: Pamtimo njen osmijeh, vedrinu i dobar odnos sa svima

Održana protestna šetnja na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi

Redakcija

11.10.2016

Na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi učenici osnovnih i srednjih škola održali su danas protestnu šetnju povodom smrti njihove sugrađanke Edite Malkoč (20).

Na protestnoj šetnji, gdje je odana počast stradalim djevojkama, stajali su učenici sa natpisima u kojoj traže sankcije za nesreću, kažnjavanje, pravdu i bolji sistem, piše portal Krupljani.ba.

Podsjećamo, Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna sinoć su u Sarajevu smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći, a njhov ubica Sanjin Sejfić koji je upravljao automobilom VW Golf VI i dalje je u bijegu.

Edita je svoje osnovno i srednje obrazovanje završila u Bosanskoj Krupi kao jedan od uzornih učenika, a svoje odlične rezultate nastavila je i na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje je bila na trećoj godini.

U Bosanskoj Krupi među narodom i njenim vršnjacima i dalje vlada šok i nevjerica. Mještani, komšije, prijatelji i rodbina ne mogu vjerovati da se ova tragedija dogodila, a o Editi svi imaju samo riječi hvale.

- Pamtimo njen osmijeh, vedrinu, ali i dobar odnos sa svima - govore komšije.

Jedan od prijatelja ubijenih djevojaka kazao je da su Edita i Selma studirale na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i da su u nedjelju uselile u zajednički stan.

- Jedva su dočekale da žive skupa, jer su bile jako dobre prijateljice. Dan nakon useljenja su ubijene - riječi su njihovog prijatelja.

Njegove riječi potvrđuje i status Edite Malkoč na Facebooku objavljen 9. oktobra, dan prije smrti.

status

Inače, otac ove djevojke je ugledni policajac iz Bosanske Krupe koji je i nagrađivan za svoj predani rad u službi, što je ponosno isticala i njegova kćerka na Facebooku prije nekoliko mjeseci.

Porodica Malkoč krenula je na put za Sarajevo da preuzme tijelo nastradale.