CRNA HRONIKA

Sarajevo: Preminula i druga pješakinja, policija traga za vozačem Golfa

Nakon nesreće kod Zemaljskog muzeja

Mi. K./Am.K.

11.10.2016

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još tragaju za vozačem Sanjinom Sejfićem, koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje.

U ponedjeljak navačer, oko 21:30 sati, u ulici Zmaja od Bosne dogodila se nesreća u kojoj je jedna pješakinja poginula, a druga je preminula u Općoj bolnici u Sarajevu.

- Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine KCUS bez pulsa i pritiska, gdje je urađen pokušaj reanimacije. Uprkos pokušajima reanimacije, nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije, kazala je Muamera Šehić, glasnogovrnica UKCS-a, a objašnjavajući smrt djevojke koja je dovezena u bolnicu.

Poginule djevojke su bile 1995. i 1996. godište. Prema nezvaničnim informacijama riječ je o studenticama iz Bosanske Krupe i Bugojna.

Vozač koji je upravljao vozilom "Golf 6" udario je pješakinje i nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće.

- Vozilo se više od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu, jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije - kazao je očevidac i dodao kako su brojni dijelovi automobila ostali polomljeni na mjestu događaja.

Kako nam je rečeno u Dežurnom operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, još uvijek traje potraga za nesavjesnim vozačem.