SPORT

Nepobjediv: Mirsad Bektić na eventu u Manchesteru "ugušio" Doanea za novi trijumf u UFC-u

Srebreničanin nema poraza u svojoj karijeri

Al. Ti.

9.10.2016

Bosanskohercegovački UFC borac Mirsad Bektić na sinoćnjem eventu u Manchesteru pobijedio je Russella Doanea gušenjem u prvoj rundi.

Borac iz Srebrenice koji se nije borio 17 mjeseci je potpuno dominirao u borbi. Na početku borbe Bektić je vrlo lukavo sa nekoliko dobrih ručnih tehnika pogodio Doanea.

Do izražaja je najviše došlo hrvanje našeg borca, koji skoro pune tri minute nije "popuštao" Doanea, a nekih 40-ak sekundi prije kraja prve runde i svog protivnika primorao na predaju zbog gušenja.

Bila je ovo četvrta pobjeda za Bektića u UFC-u, a u svojoj karijeri još uvijek nema poraza. Naime, Bektić ima 11 borbi i isto toliko pobjeda, a čak pet je došlo nokautom, tri predajom protivnika, a tri sudijskom odlukom. 

Inače, naš borac već odavno se od svih eminentnih borilačkih stručnjaka važi za jednog od najperspektivnijih boraca današnjice, a proglašen je i za bolju i bržu verziju legendarnog Georgea St. Pierrea.

Nakon borbe Bektić je rekao kako je sretan što se vratio u oktagon.

- Radio sam izuzetno teško, niko ne radi i vježba kao ja. Sada sam na 4-0 u UFC-u, i mogu svakoga pobijediti - rekao je Bektić.

Naš borac je također bio upitan da prokomentariše trenutnog prvaka perolake kategorije i vjerovatno najveću zvijezdu u UFC-u Conora McGregora.

- Sviđa mi se kao borac, ali sada bih i njega pobijedio. Sve ću ih pobijediti - kazao je kratko Bektić nakon sinoćnjeg trijumfa u Engleskoj.