VIJESTI

Istražni organi provjeravaju krađu glasova u Tuzli?!

Saznaje "Avaz"

A. HADŽIĆ

7.10.2016

Iz izvora bliskih istražnim organima, saznajemo da su već zaprimljeni dokazi o izbornoj krađi na brojanju glasova za Gradsko vijeće Tuzla!

Naime, nakon što je na osnovu prebrojanih glasova bilo izvjesno da SDP neće u Gradskom vijeću imati većinu, partijski brojači glasova krenuli su u svojevrsno otimanje glasova ne samo od kandidata drugih političkih partija već i od kandidata SDP-a koji nisu po volji aktuelne gradske strukture.

- Inspektori su već zaprimili dokazni materijal o očiglednoj izbornoj prevari, tačnije krađi glasova pojedinih političkih partija. SDP mašinerija pokušava na sve moguće način oduzeti  mandat kandidatu SBB-a i dodjeliti ga kandidatu političke partije koju žele za saveznika u Gradskom vijeću. Ono što je najgore ne otimaju se glasovi samo od kandidata drugih političkih partija, već i kandidata SDP-a koji su dobili povjerenje birača, a nisu po volji aktuelnoj gradskoj strukturi.Dokazi su takvi da će, sasvim sigurno, posla imati pravosudni organi – kaže naš izvor koji je iz opravdanih razloga želio ostati anoniman.

Sabahudin Imamović predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla u izjavi za naš portal kaže da zbog onog šta se dešava na brojanju glasova neko mora odgovarati pred zakonom.

- Nikad većeg haosa na brojanju glasova nije bilo. Uticaj politike na izborni proces je očigledan i zbog ozbiljnog narušavanja pravila izbornog procesa, neko, a prije svega Gradska izborna komisija, će morati zakonski odgovarati. SDP u strahu da izgubi većinu u Gradskom vijeću krenuo je u otimanje glasova ne samo od kandidata drugih političkih partija, već i od nekih svojih kandidata. Ohrabreni smo informacijom da su dokazi o krađi glasova u Tuzli već dostavljeni agencijama za provedbu zakonba – kazao nam je Imamović.