NOGOMET

Martinez: Ni Hazard nije spreman za utakmicu!

Problemi u Belgiji

(N. K.)

6.10.2016

Belgijska reprezentacija večeras je odradila i posljednji trening uoči susreta s Bosnom i Hercegovinom. Selektor Roberto Martinez ne može računati na nekoliko važnih igrača - Kevina De Bruynea, Vincenta Kompanyja, Radje Nainggolana, Bjorna Englesa, Thomasa Vermaelena i Mousse Dembelea. Spreman za utakmicu neće biti ni brat Edena Hazarda, Thorgan.

S druge strane, Baždarević je jedino bez Muhameda Bašića koji je već neko vrijeme povrijeđen.

- Nedostaje nam puno igrača, ali nam to ne smije biti opravdanje za sutrašnju utakmicu. Imamo dosta dobrih igrača koji mogu igrati - rekao je Martinez pa nastavio:

- Bosna i Hercegovina je sjajna ekipa, koja ima vrhunske igrače, te u toku igre može lako da se transformiše i to je najopasniji naš rival u kvalifikacijama. Izuzetno ih cijenim.

- Bešića sam primijetio u Brazilu i on je odličan igrač, sigurno će nedostajati Bosni i Hercegovini - zaključio je Martinez, prenosi Goal.

- Džeko je fenomenalan igrač, izvanredan tehničar obzirom na svoju visinu. Jako je snažan, s loptom može svašta napraviti. Od Džeke ne možeš biti jači, jedino mudriji - dodao je i igrač Tottenhama Toby Alderweireld na konferenciji za medije.