NOGOMET

Baždarević za Avaz.ba uoči Belgije: Bićemo drski i bezobrazni

Selektor BiH oprezan uoči sutrašnje utakmice

Autor:A. ČULIĆ

6.10.2016

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević oprezan je u najavama uoči utakmice protiv Belgije sutra uvečer u Briselu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra drugo kolo kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji protiv prvog favorita grupe, selekcije Belgije.

Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević oprezan je uoči sutrašnje utakmice, svjestan snage protivnika. Ipak, najavljuje "drskost i bezobraznost" na terenu...

- Činimo sve da se dobro odmorimo i spremimo. Odradili smo sve što je bilo u našoj moći, da dobro organizujemo treninge i da se spremimo za tako važnu utakmicu. U ovakvim utakmica je najvažnije velika želja, odlučnost, borbenost... Mislim da su to parametri i kvaliteti koje moraš imati kako bi uspio napraviti jedan dobar rezultat. Moramo biti drski i bezobrazni i moramo potrošiti puno, puno energije da im napravimo probleme, kazao je Baždarević za Avaz.ba.
 
- Gledali smo njihove zadnje utakmice, međutim, kod njih je bilo promjena igračkih. To što se desilo na Evropskom prvenstvu vjerovatno je iza njih. Mi se moramo posvetiti onom što mi treba da uradimo u petak uvečer, dodao je selektor BiH u razgovoru za naš portal.