NOGOMET

Asmir Begović "bocnuo" Edena Hazarda: Belgijanci su opasni sa svih strana

Golman Zmajeva za Avaz.ba

A. ČULIĆ

5.10.2016

Sjajni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović optimista je uoči susreta sa Belgijom, ali upozorava kako Zmajevi neće lako do pozitivnog ishoda u petak uvečer.

Golman Chelseaja u razgovoru sa novinarom Avaza u Briselu, otkrio je odakle prijeti najveća opasnost po gol Zmajeva, ali i pomalo "bocnuo" svog saigrača sa Stamford Bridgea Edena Hazarda.

- Pred nama je velika utakmica. U takvim utakmicama svako želi da igra. Biće teško. Belgija igra kući i oni su favoriti. Međutim, mi ćemo dati svoj maksimum kako bismo izborili neki dobar rezultat, a mi bismo u ovom susretu bili zadovoljni i sa bodom.

- Teško je kada igraš protiv jedne velike ekipe kakva je Belgija procijeniti odakle dolazi najveća opasnost. Opasnost prijeti sa svih strana. Imaju puno dobrih igrača. Carasco, Fellaini... imaju dosta opcija, tako da moramo biti spremni na sve", rekao je Begović.

Zanimljivo, Begović kao opasnost nije istakao vjerovatno najboljeg igrača Belgije, svog saigrača iz Chesleaja Edena Hazarda. Možda se i Eden naljuti zbog ovog...