VIJESTI

Specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i drži izborni materijal

Potvrdio član CIK-a Suad Arnautović

S. D.

5.10.2016

Član Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautović obratio se jutros novinarima ispred zgrade CIK-a i rekao da da želi da obavijesti javnost da je specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu.

On je ocijenio da je to protivno izbornom zakonu i da je trenutno u toku kolegij CIK-a te da on istupa kao pojedinac, a ne u ime CIK-a. Prema njegovim informacijama, specijalna policija drži i zgradu Skupštine općine Srebrenice i da sve to predstavlja pritisak na Općinsku izbornu komisiju (OIK).

- U vezi sa tim izbornim materijalnom se od jučer nešto čudno dešava. Nemam detaljnije informacije u vezi sa tim, ali ovakva situacija nije uobičajena niti u skladu sa Izbornim zakonom. Mislim da je OIK u ovom trenutku pod velikim pritiskom i smatram da bi javnost u najmanju ruku trebalo da se uključi kako bi se utvrdilo o čemu se radi – rekao je Arnautović.

Inače, novinari su se ispred CIK-a okupili zbog najavljenog sastanka članova CIK-a s članovima Općinske izborne komisije iz Stoca. 

S. DEGIRMENDŽIĆ