DIJASPORA

FRANKFURT: Bosna bolja od FC Neu Anspacha

U okviru 11.kola Gruppenlige

Autor:B. ŠIŠIĆ

3.10.2016

U okviru 11.kola Gruppenlige grada Frankfurta, FC Bosna odigrao je utakmicu protiv ekipe FC Neu Anspach, i slavila sa 2:0. 

Fudbaleri Bosne još uvijek imaju problema sa povredama, tako da trener Mujakić nije mogao na teren da izvede najjaču momčad. I pored toga ili baš uprkos tome, fudbaleri Bosne su ovu takmicu odigrali fantastično i svako je dao svoj maksimom. A započelo je sa mudro skrojenom taktikom trenera Mujakića s kojom gosti nisu ni u jednom djelu meča mogli da se porede.

fc-bosna1

Bosna je u ovoj utakmici funkcionisala kao najpreciznija mašinerija, sa puno discipline u igri  i puno dinamike i odlučnošću za pobjedom. Rad i trud se uvijek isplate, a svoj učinak u ovoj utakmici Bosna naplaćuje već u 39. minuti preko golgetera Adise Pite, koji nakon brzog prodora, kroz sredinu terena, ubačenu loptu u šesnaesterac zakucava u mrežu gostiju. Sa rezultatom 1:0 odlazi se na odmor.

Kad nešto funkcioniše, to ne treba mjenjati, pa tako trener Mujakić nastavlja i drugo poluvrijeme istom taktikom i bez promjena u ekipi. Jedna od mnogih lijepih scena na terenu desila se i u 67 minuti kad Pita sa 16 metera pogađa prečku. Nagrada za trud i srčanost na terenu dolazi u 88. minuti kada ponovno fenomenalni i nezaustavljivi Pita postiže svoj drugi pogodak, te time slama svaku nadu gostiju.

fc-bosna2

Bosna je dominirala je svih 90 minuta. Gosti su pokušavali da nađu svoju igru ali su se svi pokušaji na sredini terena neutralisali, tako da nisu stvorili niti jednu šansu. 

Trenutno FC Bosna Frankfurt ima 16 bodova i nalazi se na 11. mjestu. To je rezultat s kojim je uprava kluba zadovoljna i ekipa sa puno pouzdanja ide u goste ekipi SF Bornheim/GW Ffm.

Sastav: Domenik Gerigk, Andrian Ivanov, Husein Velagić, Zekir Mešanović, Semir Kurtović, Nikola Anđelić, Adis Pita, Almir Derdemez, Matej Ruglo, Emir Drino, Adi Musli, Tomislav Jukić, Zdravko Bartović, Stanimir Ivanov, Adis Grabovica. Trener  je Senad Mujakić.