GLOBUS

Fotografija šokirala cijeli svijet: Putin ima dva sina sa bivšom olimpijkom?

Dugogodišnja afera

(Al. Ti.)

30.9.2016

Vladimir Putin navodno ima tajnu porodicu s bivšom ruskom gimnastičarkom. Alinu Kabajevu (33) povezuju s ruskim predsjednikom još od 2008. godine, a priča se ponovno zakotrljala nakon što se Kabajeva prvi put pojavila u javnosti sa svoje dvoje djece, javlja Daily Mail.

Jedan je svjedok rekao kako je glamurozna olimpijka nosila vjenčani prsten koji je pokušala skriti od kamera. Putin, koji je 2013. objavio kako se razvodi od supruge Ljudmile, rutinski odbija govoriti o svojem privatnom životu.

Kabajeva je bivša ritmička gimnastičarka, koja je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. osvojila zlatnu medalju u višeboju, dok je četiri godine ranije u Sydneyju bila brončana. Oduvijek negira vezu s ruskim predsjednikom, ne spekulacije traju već godinama.

12

Njen izlazak u javnost potaknuo je novi val glasina da je već godinama u ljubavnoj vezi s Putinom, dok neki moskovski tabloidi sugeriraju kako su njih dvoje završili svoju aferu. Nijedna tvrdnja nije potvrđena.

Fotografije Kabajeve i njenih sinova snimljene su na dan parlamentarnih izbora, koje je osvojila Putinova stranka Ujedinjena Rusija.

Kabajeva nije rekla jesu li dječaci s kojima je bila na tom događanju njeni sinovi. Njen je život obavijen velom tajne, a mediji uspiju saznati tek sitnice.

Portal Uznayvse tvrdi kako je poznato da Kabajeva ima djecu, međutim identitet njihova oca još je nepoznat.