BIH

Veličanstvena atmosfera u Bugojnu: Održan završni predizborni skup SBB-a

Pred više hiljada ljudi održan spektakularni skup

Redakcija

30.9.2016

U veličanstvenoj atmosferi večeras je u Bugojnu održan završni predizborni skup Saveza za bolju budućnost BiH. Spektakularnom skupu prisustvovalo je, uprkos prohladnom vremenu, nekoliko hiljada simpatizera i članova SBB-a koji su gromoglasnim aplauzom ispratili svakog govornika, a posebno lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

U Bugojnu su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i zajednički kandidat SDA-SBB za načelnika Haris Mujić.

Velikom broju prisutnih obratio se Đemal Bilanović, nosilac liste SBB za Općinsko vijeće koji je obećao da će nastaviti davati nesebičnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima kao što su to i prije radili.

- Neki u ovim danima kažu da moraju ići po pamet u Sarajevo. A, ja ih pitam, gdje su oni bili kad smo vratili 2.150 duluma poljoprivrednog i građevinskog zemljišta općini Bugojno? Kao da oni nisu bili u Bugojnu tih dana, jer ih nismo vidjeli, a morali smo jer smo bili ovdje. Nismo nigdje išli i uspjeli smo u svojim nakanama, hvala Bogu. Rezultat toga su plastenici na Kopčiću. Vjerujte, nikad ih ne bi bilo da nije bilo SBB-a u Općinskom vijeću - kazao je Bijedić.

Kandidat za načelnika Haris Mujić rekao je da je bilo jako teških trenutaka proteklih mjesec dana.

(Video: Am. Kovač)

- Primio sam veliki broj jakih političkih udaraca, ali sam ostao na nogama. Ja sam izdržao jer želim svojim Bugojancima, Bošnjacima, članovima i SDA i SBB-a i Stranke za BiH i BPS-a i SDP-a i DF i BOSS-a i nezavisne liste i svih drugih i svojim Bugojancima Hrvatima, Srbima i Romima i svim drugima vratiti nadu u bolju budućnost. Čini mi se da je pobjeda kandidata SDA-SBB, kandidata koalicije bošnjačkog jedinstva jako blizu. Ovo neće biti pobjeda samo Harisa Mujića. Bit će ovo pobjeda zajedništva, razuma i civiliziranosti. Ovo će biti pobjeda investicija i novih radnih mjesta – kazao je Mujić.

On se zahvalio svima koji su ga sinoć podržali putem društvenih mreža i na taj način mu dali podršku.

- Izađimo na izbore u nedjelju, izaberimo bolju budućnost i znajmo da je u jedinstvu snaga – kazao je Mujić.

Velikim, gromoglasnim aplauzom dočekan i govor Fahrudina Radončića. On je istakao da je Savez za bolju budućnost politička stranka koju su mnogi napadali.

(Video: Am. Kovač)

- I šta se dogodilo? Prije godinu dana, zahvaljući nama i našoj toleranciji, uspostavljen je red i mir u Federaciji BiH, zahvaljujući nama, politička situacija se stabilizirala. Dok su nam crveni i naranždasti govorili nikada nećemo ući u Evropsku uniju, koalicija SDA-SBB-HDZ je prošle sedmice širom otvorila vrata EU i mi ćemo za nekoliko godina postati članica EU - kazao je Radončić, čiji su govor u nekoliko navrata prekidali građani svojim aplauzom.

- Mi, kao SBB, u politiku želimo da vratimo nešto što se zove riječ. Nemojte nikada držati do onih koji će govoriti jedno, a drugo raditi. Naš kandidat je dio velikog koalicionog dogovara SDA-SBB. Nije to obična koalicija, to je veliki patriotski blok koji će zaštiti Bošnjake, ali i sve druge. U tom kontekstu posmatrajte njegovu kandidaturu, i molim vas podržite je - kazao je lider SBB-a.

On je dalje istakao kako kada neko "govori o vama na ružan način", građani treba da znaju da on to govori o sebi.

- Čuvajte se takvih, što je više klevata i laži Haris nam je miliji i draži. Mi ovdje želimo pobjedu zbog nas i naše djece. Mi znamo, i to možda nekome smeta, kada se udruže zelana i plava boja, vjerujte, pobjednici se znaju. Nema tu prostora ni za crvene, naradžaste, ni za neovisne, ni za neovisne od pameti. Mi pobjeđujemo - kazao je Radončić.

On je rekao da je cijeli život graditelj i intelektualac.

- Možda će mi neko ovo zamjeriti što ću reći, ali ja sam dio svog naroda. Gledao sam onu seriju "Sulejman Veličanstveni" i on priča kao dijete vrlo zanimljivu priču. Počeo on da se bije sa susjednom mahalom i vidi iza sebe nema nikoga. Iza našeg kandidata stajat će i Bakir i Fahro i SDA i SBB i državni, federalni i kantonalni ministri i vi kao njegovi sugrađani. Takav čovjek mora napraviti rezultat - kazao je Radončić.

On je istakao da samo oni koji su u timu mogu da hodaju naprijed, a ljudima koji su radili posao godinama, će se časno, pošteno i korektno zahvaliti.

- Od 2. oktobra imamo novog načelnika i novo općinsko vijeće. Molim vas da podržite naše općinsko vijeće, ove lijepe, pametne i sposobne ljude. Podržite našeg načelnika. Ja vam garanutujem, nećete se pokajati. SBB je prije nekoliko godina rekao: Ne tražimo 10 godina, ne tražimo šest, rekli smo pošteno, tražimo samo dvije godine, dajte nam šansu, ako je ne iskoristimo, sami ćemo se povući. Ako naš načelnik ne bude pravi, sam će se povući, neće stajati 12 ili 15 godina dok ga ne otjera neko mlađi, ljepši i uspješniji. Naš nijet je iskren,a  takvima Bog pomaže. Hvala vam velika od srca i živjeli – poručio je lider SBB-a.