BIH

Radončić: Cilj nam je u naredne dvije godine od BiH napraviti najveće gradilište

Održan predizborni skup SBB-a u Travniku

Redakcija

30.9.2016

Nakon Viteza i u Travniku je održan predizborni skup Saveza za bolju budućnost na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i zajednički kandidat SDA-SBB Admir Hadžiemrić.

Nakon intoniranja himne obratila se Lejla Porča koja poželjela dobrodošlicu lideru SBB-a  Fahrudinu Radončiću i brojnim gostima.

- Ja sam vijećnica u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Travnik i moram vam se zahvaliti što ste svojim glasovima omogućili da imam tu časnu  dužnost i obavezu da se borim za vas, dragi moji sugrađani. Hvala vam prije svega jer ste dali povjerenje ženi s hidžabom čime ste dokazali da žena s hidžabom može ravnopravno da učestvuje u političkim i svim drugim segmentima života. Žena s hidžabopm može, hoće i mora da kaže ono što misli i da slobodno iznosi svoj stav ne stideći se, ne bojeći se i svakoga gledajući u lice jer se ona boji samo Boga. Kamo sreće da je prošla jedna od mojih prvih inicijativa jer biste putem medija pratili sjednice i vrlo dobro biste znali kome na ovim izborima dati svoj glas, Nadam se da ćete nam dati svoj glas i da ćemo uspjeti i tu inicijativu izgurati i da ćemo umjesto da radimo tajno raditi javno i transparentno  - kazala je Porča.

Nosilac liste za Općinsko vijeće Mustafa Fazlić kazao je da je ponosan što je Savez za bolju budućnost predvodio u posljednje četiri godine.

- To mi je dodatna obaveza i odgovornost. Koristim priliku da zahvalim svim onima koji su me podržali na prehodnim izborima da budem ono što jesam i da doprinesem ovom gradu i ovoj općini. Ja bih samo da vas podsjetim da smo mi u protekle četiri godine bili opozicija, ali smo i kao opozicija uradili zaista mnogo za ovu općinu. Navešću vam neke podatke. Općinski vijećnici Saveza za bolju budućnost su preko 200 puta izašli za govornicu i tražili odgovore na desetine pitanja i problema kandidovanih od vas koje smo iznijeli na govornicu i pokušali da riješimo - rekao je Fazlić.

Kandidat za načelnika Admir Hadžiemrić poručio je okupljenima da ako su dosad pratili aktivnosti pobjedničkog tandema SBB-SDA mogli su se uvjeriti da to što rade lideri ovih stranaka je novo svjetlo u velikom tunelu, novo svjetlo u razvoju BiH, novi put ka Evropi i NATO-u i u novi pravac u bolju budućnost.

- Ne ostaje ništa drugo nego da punom snagom izađete na na izbore 2. oktobra i podržite one za koje sigurno znate da su opredjeljeni za jedinstvenu BiH, za BiH u evropskim integracijama, u NATO-u, za BiH u kojoj iamte novozaposlene ljude, za BiH u kojoj će stopa razvoja biti najveća u jugoistočnoj Evropi – kazao je Hadžiemrić.

Na predizbornom skupu obratio se i lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić. On je istakao da su SBB i SDA prije godinu dana napravili koalicju, koja je prerasla u snažan patriotski blok. 

- To je blok koji je u stanju da zaštiti Bošnjake, ali ne na štetu Srba, Hrvata i drugih i da povede BiH ka evropskom putu. Neki političari tvrde da se ne može bez njih, pa su nas prijatelji, kolege ili još bolje rivali u SDP-u i DF-u ubjeđivali da bez njih, crvenih i narandžastih ne možemo postati članovi EU. Da znate, zahvaljujući SDA, SBB i HDZ-u mi smo prošle sedmice dobili zeleno svijetlo da se pridružimo EU - naveo je Radončić.

On je istakao kako se to desilo zahvaljujući tome što je ova koalicija napravila red i mir u Federaciji BiH.

- Mi smo napravili opciju da za nekoliko godina mi i naša djeca budu dio EU. Počeli smo da gradimo tunele, hidrocentrale, prioritet nam je brza cesta koja će krenuti ka ovom gradu. Mi želimo da naredne dvije godine budu godine najveće izgradnje od rata pa do sada. Vi znate ja sam građevinar i ja vam kažem BiH će postat najveće gradilište u regionu - kazao je Radončić.

On je izrazio uvjerenje da će sadašnji načelnik Admir Hadžiemrić obnoviti svoj manda.

- Želim da pozdravim vašeg sadašnjeg i budućeg načelnika, jer sam siguran u tu pobjedu. Mi smo stranka koj želi da liči na sebe, a manje na druge. U politici i životu se mora vratiti riječ. Kada date riječ doke je ne izgovorite vi njome vladete, a kad je izogovorite ona vlada vama. Mi smo dali riječ da ćemo imati zajedničke kandadate za načelnike u FBiH. Uvjeran sam, SDA i SBB će napraviti apsolutnu pobjedu na izborima za načelnike istakao je Radončić. On je pozvao građane da podrže listu SBB za vijećnike.

Radončić je istakao da je Općina jaka onoliko koliko je jako Općinsko vijeće.

- Podržite ovu listu SBB-a. Tu su mladi i pametni ljudi, koji mogu mnogo toga učiniti. Jako Općinsko vijeće može gurati Općinu naprijed - kazao je Radončić.