BIH

Moramo se okrenuti ekonomskom razvoju, zaboraviti referendume, da građani konačno počnu da žive bolje

Lider SBB-a na predizbornom skupu u Vitezu

E. Ma./Am. K.

30.9.2016

U Vitezu je danas održan predizborni skup Saveza za bolju budućnost na kojem sje predstavljena lista kandidata za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Advan Akeljić.

Velikom broju prisutnih obratio se lider stranke Fahrudin Radončić.On se zahvalio na podršci te je rekao da je SBB prije godinu napravio snažnu bošnjačku koaliciju sa SDA.

- To više nije koalicija nego patriotski blok koji nije napravljen ni na čiju štetu. Vidjeli ste šta se dogodilo. Ubjeđivali su nas SDP i Demokratska fronta da bez njih nije moguće da dobijemo otvorena evropska vrata, ali ih mi upravo otvaramo zahvaljujući koaliciji SDA, SBB i HDZ: MI smo prošle sedmice dobili otvorena evropska vrata i mi i naša djeca za nekoliko godina bit ćemo članovi EU - poručio je Radončić.

On je rekao da moraju podržati kandidate za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika Advana Akeljića te tako zajedno pomoći da ovaj grad krene naprijed.

- Danas sam imao razgovor s predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, prije desetak dana i s gospodinom Čovićem. Mi ćemo kao federalnu, državna Vlada napraviti jednu vertikalu koja će pomoći budućem načelniku i Općinskom vijeću prvo da uradi ono najvažnije, a to je pitanje brze ceste. da će BiH 2018. biti veliko gradilište.Učinit ćemo sve da građani počnu da žive bolje - kazao je Radončić dodajući da će BiH 2018. biti veliko gradilište.

Ključno za BiH, poručio je lider SBB, je da se svi moramo okrenuti ekonomskom razvoju, zaboraviti referendume i da građani konačno počnu da žive bolje.

- Tamo gdje se udruže plava i zelena boja nema prostora za crvene, narandžaste, ljubičaste i ostae - rekao je Radončić istaknuvši da želi uvjerljivu pobjedu kandidata za Općinsko vijeće i zajedničkog kandidata SDA-SBB za načelnika.

(Video: A. Kovač)