CRNA HRONIKA

Optužen bračni par Drina i Arman Galičić zbog zloupotrebe i primanja mita

Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Dž. Bl.

30.9.2016

Tužiaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Alme Drine, direktorice Željezničarske štedno-kreditne zadruge, njenog supruga Tarika Drine, predsjednika Skupštine ove zadruge, te Armana Galičića.

Optuženi su da su počinili krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja, davanje i primanje dara i drugih oblika koristi te protuzakonito posredovanje. Oni se brane sa slobode. Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu Sarajevo na potvrđivanje.

alma-drina

Alma Drina: Tražila novac od Galičića

Alma Drina je u više navrata od maja do hapšenja tražila novac od Armana Galičića. Kao direktorica Željezničarske štedno-kreditne zadruge, potpisala je ugovor o zakupu poslovnog prostora s Galičićem, čime su ona i njen suprug Tarik stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od 25.000 KM.

arman-galicic

Galičić: Dao novac za poslovni prostor

Galičić je dao novac da bi nelegalno ušao u poslovni prostor, koji je vlasništvo Željezničarske štedno-kreditne zadruge. U spornom poslovnom prostoru, u koji je Galičić putem nelegalnog ugovora želio ući, nalazi se restoran "Tratoria Due" u Kranjčevićevoj ulici u centru Sarajeva.