SPORT

Konaković čestitao Pehlivanoviću

Premijer Kantona Sarajevo primio talenta

A. S.

30.9.2016

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković organizirao je prijem za Sanjina Pehlivanovića, 15-godišnjaka iz Sarajeva, koji je višestruki prvak Evrope u bilijaru, i to u konkurenciji do 17 godina.

Prijemu su prisustvovali i Ahmet Salih Kansu, direktor “Turkish Airlinesa”, Jusuf Jamakosmanović iz Marketinške službe “Turkish Airlinesa” te Ramiz Turulja.

Sjajni rezultati

Premijer Konaković čestitao je Sanjinu na svim dosadašnjim uspjesima i najavio da će Kanton Sarajevo i njegov kabinet i u budućnosti voditi računa i pomagati šampionu Evrope.

Konaković je, također, zahvalio i Kansuu na nesebičnoj pomoći koju pruža ovom dječaku. 

Kako je rekao Konaković, on veoma dobro razumije šta znači pokoriti Evropu u bilo kojem sportu i popeti se na najviše postolje i koliko to znači za samu državu Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo.

Pehlivanović je izrazio veliku zahvalnost na svemu što čine da njegovi uvjeti za trening i odlazak na takmičenje budu na nivou kakav imaju dječaci u najrazvijenijim zemljama svijeta. 

Medalja i himna

Turulja je istaknuo da Sanjina u narednom periodu očekuju veoma teška takmičenja, naglasivši da sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći premijera Konakovića i Kansua.

Također, Turulja je naglasio da se nada da će najbolja zahvalnica biti osvajanje pehara, zlatnih medalja i intoniranje himne Bosne i Hercegovine na takmičenjima širom svijeta, na kojima će Pehlivanović biti jedan od najboljih sportskih ambasadora naše zemlje.