VIJESTI

Uručeno 80 novih automobila stopostotnim RVI prve kategorije

Mali znak pažnje države borcima

Autor:E. HALIMIĆ

30.9.2016

Suze radosnice obilježile su današnje svečano uručivanje ključeva od 80 novih automobila marke Škoda za 80 stopostotnih ratnih vojnih invalida prve kategorije.

Ministar za pitanje boraca Federacije BiH Salko Bukvarević (SDA), ovom prilikom napomenuo je da se radi o najzaslužnijoj kategoriji garađana BiH te se zahvalio borcima na onome što su oni učinili i žrtvovali za državu.

Cerominiji uručenja ključeva prisustvovao je ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača (SBB) koji je ovim povodom istakao da su automobili samo mali poklon i znak pažnje za ove ljude.

Naglasio je da ova reformska Federalna vlada opredjeljena da nastavi s radom u dosadašnjem tempu.

- Ovdje se radi o vrlo značajnom događaju, država je ponosna na svoje borce i branioce. Oni su dali svoju mladost, dijelove tijela i ovo je simboličan način da im se država zahvali, pokaže ljubav i pažnju – kazao je Drljača.

Prisutnim se obratio i predsjednik udruženja paraplegičara FBiH Mujo Aganović, koji se ovom prilikom zahvalio državi na pažnji koju pokazuju prema ovoj kategoriji te na ovim vrhunskim automobilima koji će zaista puno značiti za stoposto RVI prve kategorije.