BIH

Đonlagić: Bošnjaci su na vjetrometini, a Evropa ne zna šta će s nama

Centralni predizborni skup Saveza za bolju budućnost OO Jajce

E.C.

30.9.2016

U Velikoj sali Općine Jajce sinoć je održan centralni predizborni skup SBB-a. Pred mnoštvom prisutnih obratili su se potpredsjednik SBB BiH Mirsad Đonlagić, predsjednik SBB OO Jajce Mujo Nešust, zajednički kandidat SDA – SBB – SBiH i aktuelni načelnik općine Jajce Edin Hozan, kao i nosilac liste OO SBB Jajce Emina Muhić.

- Na ovim izborima SBB, SDA i SBiH sklopili su koalicioni sporazum, imamo različita viđenja i riješenja pojedinih problema, ali mi imamo jedan zajednički cilj, a on je upravo bolja budućnost. Zajednički nastup na ovim izborima biće isključivo koristan za jačanje grada, institucija, poduzeća, a našu snagu i energiju ćemo usmjeriti za bolji satus Bošnjaka u Jajcu i bolji položaj mladih u društvu, rekla je Emina Muhić, nosilac liste OO SBB Jajce na predstojećim izborima.

- U proteklom periodu u Jajcu je urađeno jako puno stvari, počevši od rasvjete, preko izgradnje vodovoda, do ulaganja u cestovnu infrastrukturu, turizam, kulturu i sport. Jajce je u proteklom periodu postalo jedno veliko gradilište. U Jajcu su pokrenuti najveći pojekti u poslijeratnom periodu, te je Jajce postalo prepoznatljiv brens, ne samo u BiH, već i šire, rekao je Edin Hozan, aktuleni načelnik i kandidat SDA –SBB – SBiH za drugi načelnički mandat na predstojećim izborima.

-.SBB je stranka svih naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba i mi se tako odnosimo u Jajcu. Zalagat ćemo se za ravnopravnost svih nas u Jajcu bez obzira na nacionalnu pripadnost. Naš cilj je da Jajčani žive bolje. Sklopljen je kolacijski sporazum, jednoglasno smo se dogovorili da podržimo zajedničkog kandidata  Edina Hozana za načelnika. SBB je korektivna snaga između dva bloka, a to su bošnjački i hrvatski. Trebamo dobro zapamtiti da se život nastavlja i poslije izbora i da trebamo sutra živjeti sa svojim komšijama, rekao je Mujo Nešust, predsjednik OO SBB Jajce.

Na kraju centralnog skupa SBB OO Jajce prisutnima se obratio potpredsjednik SBB BiH Mirsad Đonlagić.

- Mi se nalazimo u jednoj specifičnoj situaciji. Bošnjaci su bili na jednoj vjetrometini, a Evropa ne zna sta će s nama. SBB i SDA je koalicija koja je ojačala bošnjački blok. Ovaj sporazum je došao u pravom trenutku i on je za nas historijski. Uvaženi predsjednik SBB, gospodin Fahrudin Radončić je zaista doprinio da se stabiliziraju odnosi između stranka, pa i da se stabiliziraju odnosi sa stranakama sa hrvatskim predznakom. Nemojte da lični interesi ugroze odnose između SBB i SDA. Ova koalicija je inicijator promjena u BiH, kategorično je rekao Đonlagić