NOGOMET

Premijer liga BiH: Danas susret Mladosti i Čelika, ostali mečevi sutra

Ovoga vikenda na programu 11. kolo

Autor:Fena

30.9.2016

Susretom između Mladosti iz Doboj Kaknja i Čelika koji je na rasporedu danas počinje 11. kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost, predvođena novim trenerom Husrefom Musemićem pokušat će doći do četvrte pobjede u sezoni koja bi ih ostavila u gornjem dijelu tabele. S druge strane, Čelik želi prekinuti niz poraza i "pobjeći" sa dna tabele.

Uprkos velikoj bodovnoj razlici u ekipi Mladosti smatraju da ih čeka težak posao.

- Imao sam već priliku da igram protiv Čelika u ovoj sezoni i oni su jako neugodna ekipa. Mladost je sigurno ekipa koja ima kvalitet, bolje je plasirana na tabeli i sve su to stvari koje nam idu u prilog. Ne očekujem nimalo laku utakmicu, ali s obzirom na to da je kvalitet na našoj strani sve ćemo učiniti kako bismo pobijedili. Čelik trenutno ima mnogo bolju ekipu nego što to govori njihov trenutni položaj na tabeli - rekao je Musemić.

Susret počinje u 15 sati i 30 minuta.

Jedan od derbi susreta bit će odigran na Koševu gdje Sarajevo dočekuje tuzlansku Slobodu. Sarajevo u mnogo boljem raspoloženju dočekuje meč protiv Tuzlaka koji već četiri utakmice ne znaju za pobjedu. Trener Sarajeva Mehmed Janjoš želi nastaviti seriju dobrih rezultata.

- Situacija u ekipi je odlična poslije dobre utakmice u Širokom Brijegu i dobrog rezultata. Mislim da je ekipa vratila samopouzdanje koje nam je potrebno u narednom periodu. Nemamo nekih velikih problema osim par povrijeđenih igrača, prije svega tu mislim na Duljevića i Husejinovića. Ja se nadam da će ekipa zadržati ovaj nivo i da će ekipa u subotu odigrati jednu kvalitetnu i borbenu utakmicu, a očekujem pobjedu. Mislim da će Sloboda iskoristiti momenat da odigra jednu kvalitetnu utakmicu. To je ekipa koja ima Krpića, Ordagića, Zebu, Pirića i tako dalje te su sjajna ekipa koja igra dugo zajedno. Naše posljednje utakmice nam daju za pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Mislim da naša publika to zaslužuje - izjavio je Janjoš.

Susret se igra u subotu od 15 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a u isto vrijeme na Otoci drugi sarajevski premijerligaš Olimpic dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Pola sata kasnije počet će preostala tri susreta 11. kola, a među njima je najzanimljiviji meč u Bijeljini između Radnika i Željezničara. Obje ekipe trenutno su u dobroj formi, a ovo će biti prilika za trenera Željezničara Slavka Petrovića da 'uzme' bodove od svog dojučerašnjeg kluba.

Petrović vjeruje da njegov klub očekuje neizvjesna utakmica protiv čvrstog protivnika.

- Ekipa Radnika je u deset zvaničnih utakmica bez poraza, mi pet i sigurno bi taj podatak trebao privući više gledalaca u Bijeljinu. Radnik je čvrst protivnik. Rekao sam igračima da su sigurno najspremnija ekipa u ligi, koja ima jako dobru duel igru, tako da neće biti lako. Mislim da ako budemo izdržali 90 minuta, kao što smo sada igrali protiv Metalleghea, da imamo realne šanse da uzmemo bodove - rekao je Petrović za Fenu.

Raspored utakmica 11. kola:

PETAK:Mladost - Čelik (15.30)

SUBOTA:
Sarajevo - Sloboda (15.00)
Olimpic - Široki Brijeg (15.00)
Krupa - Vitez (15.30)
Radnik - Željezničar (15.30)
Metalleghe BSI - Zrinjski (15.30)