BIH

Zenicom se ne može vladati lažima i podvalama, već kvalitetnim idejama

Održan centralni skup SDA na Trgu Alije Izetbegovića

D. PAŠALIĆ

29.9.2016

U Zenici je večeras na Trgu Alije Izetbegovića, pred hiljadama simpatizera i građana, održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije Zenica.

Na skupu su predstavljeni kandidati ove stranke za Gradsko vijeće te Naidin Ahmetspahić, zajednički kandidat SDA-SBB za gradonačelnika Zenice.

Prisutnima na skupu obratio se Ibrahim Šišić, predsjednik SDA Zenica, koji je, između ostalog, kazao da su svjesni odgovornosti i tereta vlasti.

- Svjesni smo da SDA ima svojih slabosti ali i uspona, loših i dobrih poteza. Itekako smo svjesni da samo svojim obrazom, imenom i ljudskim kvalitetama imamo pravo tražiti vašu podršku - kazao je Šišić.

Potom se, između ostalih, sa govornice obratio i Spahija Kozlić, nosilac liste za Gradsko vijeće, koji se zahvalio na dočecima i domaćinskom duhu tokom proteklih mjesec ana kampanje.

- Za riječ koju izgovorimo ovdje itekako odgovaramo. Čast mi je što stojim na čelu najbolje političke reprezentacije - rekao je Kozlić.

Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zenica i premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona, također se prigodnim riječima obratio skupu.

- Dajte nam snagu da nastavmo dalje kako bi učinili Zenicu gradom za življenje, rad i atraktivniju za investiranje - kazao je premijer Galijašević.

Zatim je s posebnim oduševljenjem dočekan izlazak Naidina Ahmetspahića, zajedničkog kandidata SDA-SBB za gradonačelnika Zenice, koji nije krio oduševljenje masovnom posjećenošću simpatizera i Zeničana koji su prepoznali pravi izbor.

- Hvala vam što se pokazali da se Zenicom ne može vladati lažima i podvalama, nego isključivo kvalitetnim idejama i dobrim programima te s velikom ljubavlju - rekao je, između ostalog, Ahmetspahić.

Vrhunac centralnog skupa stranke bio je izlazak Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koji je na samom početku govora podsjetio kako je rahmetli Husejin Smajlović, doskorašnji gradonačelnik Zenice, bio najbolji gradonačelnik u BiH i jedan od najboljih kadrova SDA.
 
On je rekao da je uvjeren kako će Zeničani masovno dati svoj glas Naidinu Ahmetspahiću, koji se nije grabio za vlast.

- On se nije grabio za vlast. Njega je trebalo ubjeđivati da prihvati kandidaturu jer zna da vlast nije privilegija nego teret - kazao je Izetbegović.

U zabavnom dijelu programa hiljade simpatizera u Zenici zabavljali su Hanka Paldum i Al'Dino.